Luni, 11 decembrie 2023 - 5:42:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Nivel record: 10% dintre imigranţii din UE în Marea Britanie provin din România


2 decembrie 2016

Marea Britanie a înregistrat un sold net 189.000 de intrări ale unor cetăţeni europeni în cele 12 luni dinaintea referendumului asupra ieşirii din UE de la sfârşitul lui iunie 2016, cu 9.000 mai multe decât în anul precedent, iar România este cea mai frecventă ţară de proveninenţă, cu 10% din numărul total, arată date publicate joi, relatează Reuters.

Acest total este cel mai mare atins vreodată de la înfiinţarea acestor statistici, a anunţat Oficiul Naţional britanic de Statistică (ONS).

ONS a precizat că Marea Britanie a înregistrat 335.000 de intrări în aceeaşi perioadă, cu 1.000 mai puţine decât în anul precedent.

Problema imigraţiei a deţinut un rol central în campania dinaintea referendumului de la 23 iunie cu privire la ieşirea regatului din Uniunea Europeană (UE).

Partidul Conservator a promis să reducă imigraţia anuală sub 100.000 de persoane, însă a eşuat să-şi onoreze acest angajament, iar numărul sosirilor au continuat să crească, imigranţii fiind atraşi de perspectiva unor locuri de muncă mai bune.

Autorităţile europene le cer celor britanice să garanteze respectarea liberei circulaţii a persoanelor dacă vor să-şi păstreze accesul pe piaţa unică europeană.

Premierul Theresa May s-a angajat să limiteze imigraţia de pe teritoriu Uniunii în cadrul acordului cu privire la Brexit, în contextul în care numeroşi alegători au dat vina pentru această creştere a imigraţiei pe reglementările UE cu privire la libertatea circulaţiei persoanelor.

"Principalul motiv din cauza căruia oamenii vin în Regatul Unit sunt locurile de muncă şi a existat o creştere semnificativă a (numărului) persoanelor care caută un loc de muncă, în special din UE", a subliniat Nicola White, şefa pentru migraţie internaţională din cadrul ONS.

România a devenit ţara din care provin frecvent imigranţii sosiţi în Marea Britanie în 2015, reprezentând 10% dintre toţi imigranţii, a precizat ONS.

Până în 2013, românilor şi bulgarilor le-au fost impuse interdicţii pe piaţa muncii din Marea Britanie.

Acest dosar este unul dintre principalele subiecte ale discordiei dintre Lobdra şi Bruxelles.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Duo_best_gaz


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 8 decembrie 2023
Autentificare
stiriactuale.ro