Vineri, 29 martie 2024 - 11:28:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Îmbrăţişează un maghiar şi fă-ţi poză!


25 februarie 2015

Pe 10 martie, românii şi maghiarii din România sunt provocaţi să dea un exemplu pozitiv tuturor etniilor care locuiesc în ţară. Ei sunt invitaţi să se îmbrăţişeze şi să-şi facă o poză pentru a arăta că, indiferent de naţionalitate, oamenii pot să aibă relaţii exemplare, relatează publicaţia debanat.ro.

Evenimentul a fost iniţiat pe Facebook de Edwin Sebastian Marc, un tânăr de 21 de ani din Timişoara. Sub sloganul „Îmbrăţişează un maghiar! / Ölelj meg egy románt”, românii şi maghiarii sunt invitaţi să se ia în braţe şi să-şi facă o poză pentru a demonstra că neînţelegerile dintre etnii nu-şi au rostul.

În trecut, tânărul Edwin Sebastian Marc a iniţiat protestele din noiembrie 2014 din Timişoara, de dinaintea alegerilor prezidenţiale.

„E apropie luna martie. Cunoaştem cu toţii circul: maghiarii ies la miting, bineînţeles că se întâmplă cumva, undeva să se găsească un naţionalist maghiar să spună ceva ne-la locul lui, se nasc conflicte, discuţii şi breiching-niuz-uri pe la televiziuni, apoi urmează contra-marşurile naţionaliştilor români cu cunoscutele insulte şi urlete, care la rândul lor generează resentimente în rândul comunităţii maghiare, continuând acest caroussel al urii. De douăzeci de ani România se dă în spectacol pe această temă, în loc să se promoveze munca în echipă şi armonia interetnică. De 10 martie, vrem să dăm un exemplu de normalitate. Rugăm cât mai mulţi Români să îşi facă poze îmbrăţişând Maghiari, şi vice-versa. Se poate şi altfel. Împreună”, a scris Marc pe reţeaua de socializare.

Deja peste 2.800 de utilizatori ai reţelei Facebook au acceptat provocarea şi au anunţat că pe 10 martie vor îmbrăţişa un maghiar sau un român.

Foarte mulţi internauţi nu au mai avut răbdare şi au început deja să posteze pe Facebook poze în care îmbrăţişează un maghiar sau un român.

Pagina evenimentului a strâns sute de comentarii care laudă iniţiativa tânărului din Timişoara sau, din contră, o critică.

„O iniţiativă lăudabilă, felicitări. Am cunoscut maghiari mai români decat românii. Tot circul e făcut de extremişti de ambele părţi şi de politicienii de ambele părţi… pentru toţi contează ciolanul.Se pare că în politică cine urlă mai tare ia mai mult. În rest oamenii simpli sunt la fel: vor să trăiască în pace şi să se descurce de pe o zi pe alta”, a comentat Erwin Dumitrache.

În schimb, Haiduk de Jiu a avut altă părere: „Dacă vreau să-l îmbrăţişez pe penalul ăla de Marko Attila care a fugit precum strămoşii lui migratori la tac-su Orban în Buda Pesta oare o veni? ***** ăla de steag folosit mai sus este un steag al unei republici centr-africane. Nu ştiu pt ce l-ai folosit. Dacă tot vrei o îmbrăţişare de grup atunci să spunem: Trăiască patria mama Dacia împreună cu toţi dacii liberi!”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro