Joi, 18 aprilie 2024 - 4:46:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ce oraş din România are cel mai ridicat grad al siguranţei?


3 februarie 2017

Conform unui studiu realizat în 42 de oraşe din România, Oradea ar fi oraşul cu cel mai ridicat grad de siguranţă. Clasamentul continuă cu Braşov, Cluj-Napoca, Sibiu, Sfântul Gheorghe si Timişoara.

În cadrul unui studiu la care au participat 93.532 de românii din toată ţara, Oradea este oraşul cu cel mai ridicat grad de siguranţă. Capitala Romăniei se clasează abia pe poziţia a noua, iar Ilfov pe a zecea. La polul opus, oraşele desemnate în cadrul cercetării ca fiind cele mai puţin sigure sunt Alexandria, Suceava, Satu Mare, Bacău, Călăraşi, Târgovişte, urmate de Vaslui, Piatra Neamţ, Galaţi si Reşiţa, conform Storia.ro.

Printre criteriile de evaluare s-au numărat: costul general al vieţii, accesul la instituţiile de sănătate publică, calitatea mediului înconjurător, curăţenia si zgomotul din mediul urban, spaţiile verzi, situaţia transportului public sau accesul la instituţiile educaţionale. 

În cadrul studiului a fost observată o legatura strânsă între numărul mare de locuitori din fiecare oraş şi siguranţa resimţită de cetăţeni. Astfel, oraşele care au primit cele mai mari note au un număr de aproximativ 300.000 de locuitori, pe când cele care se încadrează în pragul de sub 100.000 sunt considerate cele mai nesigure.

Peste 16.000 de bucureşteni au răspuns studiului şi au desemnat Aviaţiei, urmat de Tineretului si Titan ca fiind cele mai sigure zone din capitală. La distanţe mici se situează cartierele Băneasa, Baba Novac, Balta Albă si Dristor. Zonele în care bucureştenii se simt cel mai puţin în siguranţă sunt Ferentari, Bucur Obor, Baicului si Rahova. La mijlocul clasamentului sunt cartiere precum Crangasi, Berceni, Aparatorii Patriei sau Lacul Tei.

La nivel naţional, cele mai sigure cartiere sunt Grigorescu (Cluj-Napoca), Otopeni (Ilfov), Aviatiei (Bucuresti), Gheorgheni (Cluj-Napoca) şi Racadau (Brasov). Cele mai nesigure cartiere sunt: Itcani (Suceava), Brestei (Craiova), Alecu Russo (Bacau), Calea Caransebesului (Resita) si Bora (Slobozia).


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro