Conform unui studiu realizat în 42 de oraşe din România, Oradea ar fi oraşul cu cel mai ridicat grad de siguranţă. Clasamentul continuă cu Braşov, Cluj-Napoca, Sibiu, Sfântul Gheorghe si Timişoara.
În cadrul unui studiu la care au participat 93.532 de românii din toată ţara, Oradea este oraşul cu cel mai ridicat grad de siguranţă. Capitala Romăniei se clasează abia pe poziţia a noua, iar Ilfov pe a zecea. La polul opus, oraşele desemnate în cadrul cercetării ca fiind cele mai puţin sigure sunt Alexandria, Suceava, Satu Mare, Bacău, Călăraşi, Târgovişte, urmate de Vaslui, Piatra Neamţ, Galaţi si Reşiţa, conform Storia.ro.
Printre criteriile de evaluare s-au numărat: costul general al vieţii, accesul la instituţiile de sănătate publică, calitatea mediului înconjurător, curăţenia si zgomotul din mediul urban, spaţiile verzi, situaţia transportului public sau accesul la instituţiile educaţionale.
În cadrul studiului a fost observată o legatura strânsă între numărul mare de locuitori din fiecare oraş şi siguranţa resimţită de cetăţeni. Astfel, oraşele care au primit cele mai mari note au un număr de aproximativ 300.000 de locuitori, pe când cele care se încadrează în pragul de sub 100.000 sunt considerate cele mai nesigure.
Peste 16.000 de bucureşteni au răspuns studiului şi au desemnat Aviaţiei, urmat de Tineretului si Titan ca fiind cele mai sigure zone din capitală. La distanţe mici se situează cartierele Băneasa, Baba Novac, Balta Albă si Dristor. Zonele în care bucureştenii se simt cel mai puţin în siguranţă sunt Ferentari, Bucur Obor, Baicului si Rahova. La mijlocul clasamentului sunt cartiere precum Crangasi, Berceni, Aparatorii Patriei sau Lacul Tei.
La nivel naţional, cele mai sigure cartiere sunt Grigorescu (Cluj-Napoca), Otopeni (Ilfov), Aviatiei (Bucuresti), Gheorgheni (Cluj-Napoca) şi Racadau (Brasov). Cele mai nesigure cartiere sunt: Itcani (Suceava), Brestei (Craiova), Alecu Russo (Bacau), Calea Caransebesului (Resita) si Bora (Slobozia).
Ce oraş din România are cel mai ridicat grad al siguranţei?
3 februarie 2017
Din aceeaşi categorie:
Top articole
-
Cutremur la Teatrul „Toma Caragiu”. Andi Vasluianu, vizat de concedieri! Actorii şi angajaţii sar în apărarea directorului Mihaela Rus
-
Fost preot găsit spânzurat în podul casei
-
Sinaia, orasul cu care nu te poti plictisi! Protest împotriva abuzurilor din localitate!
-
Sfidare totală la Breaza. Hidro Prahova ia bani pe apă infestată, iar şeful ANPC este trimit la "treaba lui"
-
Cristina Deleanu, actriţa născută la Ploieşti, a plecat dintre noi. O viaţă dedicată scenei şi publicului
-
O zi pe an, şansă la vindecare, Ce se petrece la Ghighiu în Vinerea Luminată
-
Ziua Moaşei, sărbătorită cu emoţie la Maternitatea din Ploieşti
-
Prahoveni în stradă pentru reluarea turului II la prezidenţiale
-
Noapte fatală pe un drum din Prahova. Două vieţi pierdute într-un accident cumplit
-
Schimbare cu ecou la TCE Ploieşti. Directorul general se retrage strategic, pe fondul conflictului cu primăria
Anul - ediţia nr. 3751
Copyright © 2011 - 2025 Ştiri Actuale
Copyright © 2011 - 2025 Ştiri Actuale
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 mai 2025
Autentificare
Autentificare