Joi, 1 decembrie 2022 - 10:54:21
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Codul Portocaliu a fost extins. Temperaturile vor ajunge şi la 40 de grade


30 iunie 2017

Administraţia Naţională de Meteorologie a extins codul portocaliu anunţat pentru judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman în alte peste 20 de judeţe, precum şi în capitală. Avertizarea este valabilă în zilele de vineri, 30 iunie, şi sâmbătă, 1 iulie.

Vineri, 30 iunie


În cursul zilei de vineri (30 iunie), valul de căldură va persista şi se va accentua în cea mai mare parte a ţării, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

În sudul Banatului, în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei şi în sudul Moldovei, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat şi se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 37…39 de grade. În Lunca Dunării, izolat, vor fi valori de 40 de grade. Minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade.

În Crişana, cea mai mare parte a Banatului, sudul Transilvaniei, nordul şi centrul Moldovei, disconfortul termic va fi accentuat, iar temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 36 de grade.

Sâmbătă, 1 iulie

În cursul zilei de sâmbătă (1 iulie), valul de căldură va persista în cea mai mare parte a ţării şi se va accentua semnificativ în regiunile extracarpatice, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

În Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi în cea mai mare parte a Moldovei, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat şi se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 37…40 de grade, mai ridicate în Câmpia Română. Minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade.

În cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei şi sudul Banatului, disconfortul termic se va menţine accentuat, iar temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 36 de grade.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Duo_best_gaz

Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 1 decembrie 2022
Autentificare
stiriactuale.ro