Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 12:05:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Marc, luptătorul de doar trei ani şi jumătate are nevoie de ajutorul nostru pentru a spera la o viaţă fără eticheta "ciudat".


5 martie 2024

În inima Capitalei, trăieşte Marc, un băieţel în vârstă de 3 ani şi 6 luni, alături de mama sa, Speranţa, cu rădăcini în Ploieşti, tatăl său, Mihai, şi cei doi fraţi ai săi. Cu toţii şi-au unit forţele pentru a-l ajuta pe Marc să se elibereze din strânsoarea tulburărilor cu care se confruntă şi să descopere bucuria unei vieţi normale, pline de jocuri, jucării şi poveşti cu zâne şi castele fermecate. La vârsta de 1 an şi 5 luni a fost diagnosticat cu tulburări din spectrul autist şi de atunci a început lupta cu viaţa. Terapii grozav de grele pentru un suflet atat de mic au fost suportate cu stoicism de băieţel. Din păcare, viaţa lui Marc este umbrită de o nouă provocare, un diagnostic grav: neutropenia, o afecţiune care îi pune viaţa în pericol şi îl face vulnerabil la orice infecţie. Corpul său fragil nu poate lupta în acest moment împotriva niciunei boli, iar pentru a-i oferi o şansă la a fi bine în viitor, părinţii au decis să îl retragă de la terapiile la care participa şi să îl ţină izolat, departe de colectivitate, unde poate contacta boli ce-i pot aduce chiar şi moartea.

Faptul că nu mai poate urma terapiile înseamnă că şansele lui Marc de recuperare scad decisiv şi toată munca de până acum se poate pierde. Părinţii lui Marc se confruntă nu doar cu neputinţa de a fi părintele unui copil cu destin de "războinic", ci şi cu o luptă financiară şi logistică disperată, având nevoie de 7-8.000 de lei lunar pentru a putea oferi terapii la domiciliu.

Cei care doresc să le ofere o mână de ajutor  pot face donaţii la contul bancar RO85INGB0000999907185238, deschis pe numele mamei, Speranţa Neda. De asemenea, puteţi dona GRATUIT 3.5% din impozitul pe venit completând direct pe internet Formularul 230 ( https://helpautism.ro/formular230/RO43BACX0000000843775771 ). 
Fiecare gest de susţinere aduce o rază de speranţă în viaţa lui Marc!

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro