Joi, 18 aprilie 2024 - 6:08:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Dexonline le-a făcut o farsă elevilor care au vrut să copieze la simularea evaluării naţionale


16 martie 2017

Editorii de la Dexonline.ro au observat că în timpul simulărilor evaluării naţionale şi bacalaureatului, susţinute de elevii claselor a VIII-a, a XI-a şi a XII-a, au fost foarte căutate cuvintele „pretutindeni/ pretutindenea”, „a zări/zărit”.

Însă, imediat, editorii platformei au modificat definţiile pentru aceste cuvinte. „Anul trecut, am observat că lumea a căutat frenetic pe dexonline răspunsuri la o întrebare din examenul de simulare pentru examenele naţionale de la clasa a VIII-a. În mod curios, căutările au venit în timpul examenului, iar câteva chiar înainte de începerea lui.

Lăsăm la o parte stupizenia unor oameni de a trişa la un examen de antrenament. Anul trecut am observat tardiv autofurarea căciulii, dar anul acesta am apucat să ne organizăm niţel”, spun administratorii pe blogul lor, dexonline.blogspot.ro.

Pe durata simulărilor care au avut loc luni, dexonline a înlocuit definiţiile pentru cuvintele date la subiecte, astfel: „pretutindenea, pretutindeni – pururi”; „a zări, zărit – a zori, zorit”; „felonie – făloşenie”.

Potrivit datelor dexonline, au fost cele mai căutate definiţii de cuvinte din perioada simulărilor. „Am dedus aceste cuvinte înainte să apucăm să vedem subiectele, urmărind pur şi simplu lista cu cele mai căutate cuvinte, în care acestea se detaşau clar.

Iar statisticile confirmă că nu ne-am pregătit degeaba. Pentru pretutindeni/ pretutindenea şi a zări/ zărit, căutările au fost distribuite astfel: de la 8:00 la 8:59 au fost 9 căutări; de la 9:00 la 9:59 au fost 143 de căutări; de la 10:00 la 10:59 au fost 171 căutări; de la 11:00 la 11:59 au fost 989 căutări”, mai spun cei de la Dexonline.

S-a observat un interes foarte mare şi pentru termenul „felonie”. „Am presupus că este şi el parte din subiecte, aşa că i-am „deturnat” şi lui definiţiile. Între 9.00 şi 12.00, cuvântul a mai adunat 335 de căutări. Totuşi, nu l-am regăsit nicăieri în enunţul subiectelor. După amiaza, am lămurit şi misterul: domnul Andrei Pleşu publicase pe blogul său, chiar azi-dimineaţă, un articol în care folosea acest cuvânt. Nefericită coincidenţă”, mai spun cei de la Dexonline.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro