Tragedia de la clubul Colectiv a tras un puternic semnal de alarmă asupra problemelor care pot izbucni la un eveniment live, însă industria de profil încă nu dispune de un cadru stabil de reglementări.
Incendiul care a curmat zeci de vieţi a dus la formarea primei asociaţii de promoteri din România, AROC, al cărei preşedinte este Codruţa Vulcu, fondatoarea Artmania.
Într-un interviu acordat Pollstar, Vulcu spune: ”Ne luptăm pentru schimbare şi pentru clarificarea legii în privinţa siguranţei, taxării şi politicilor culturale. Vorbind cu autorităţile statului, mi-am dat seama că doar discuţia cu asociaţia noastră nu este suficientă. Avem nevoie de o dezbatere publică”.
Cadrul legal actual pentru evenimentele live din România a fost stabilit în 1990, la scurt timp după Revoluţie. A fost implementat cu gândul la protestele masive din acea vreme, restricţionând, printre altele, vânzarea de alcool.
Legea este depăşită, iar promotorii, cât şi poliţia, pompierii şi toţi cei implicaţi într-un astfel de eveniment într-o poziţie foarte dificilă.
”Eşti mereu într-o zonă gri din punct de vedere al legii”, mărturiseşte Codruţa Vulcu, explicând: ”De exemplu, pe baza acestei legi, nu poţi organiza evenimente după ora 23:00. Păi, festivalurile în aer liber ţin şi 24 de ore. Nu se ţine cont de lege, însă dacă se întâmplă ceva, trebuie să explici la tribunal de ce nu ai oprit evenimentul până la ora 11 noaptea”.
De asemenea, nu se pot primi autorizaţii pentru comercializarea băuturilor alcoolice la concerte sau festivaluri, aceasta fiind interzisă prin lege şi la evenimentele sportive.
”Toată lumea înţelege că legea este depăşită, însă nimeni nu îţi poate acorda aprobare în formă scrisă. Nu există bază legală pentru un astfel de document”, a mai spus Vulcu.
Principala problemă este dialogul cu politicienii. Pentru a afla mai multe despre această situaţie, citiţi acest articol (în limba engleză).
TITLURILE ZILEI:
• Studenţii UPG Ploieşti beneficiază de reducere la costul abonamentelor pentru transportul public în comun • Nouă organizaţie pentru dezvoltarea turismului: OMD „Dunărea Călărăşeană” a fost avizată de Ministerul Economiei • Sprijin pentru ploieşteni: subvenţii la căldură şi apă caldă • Studenţii UPG Ploieşti beneficiază de reducere la costul abonamentelor pentru transportul public în comun • Nouă organizaţie pentru dezvoltarea turismului: OMD „Dunărea Călărăşeană” a fost avizată de Ministerul Economiei • Sprijin pentru ploieşteni: subvenţii la căldură şi apă caldă
S-a schimbat ceva după Colectiv? Evenimentele live rămân într-o zonă gri a legii
24 iunie 2017
Din aceeaşi categorie:
Top articole
-
Bărbat prins furând bănci de grădină în Ciorani
-
FOTO Poveste de toamnă în Breaza turistică, orasul cu cel mai ozonat aer din Europa de Est
-
Motoare, muzică rock, grătare şi distracţie! Unde? “La Moară”, la Breaza
-
Doliu la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti: Profesoara de chimie Viorica Zaharia a trecut în nefiinţă.
-
Senzaţionalii producători de la "Happy Market" sunt in acest weekend la Piata Artizante din Păulesti
-
Prahova dă startul lunii octombrie cu un weekend plin de evenimente
-
FOTO Roz si la Ploiesti! Ziua Mondială împotriva Cancerului la San marcata de Medlife Ploiesti!
-
Calendarul toamnei! Evenimente culturale şi recreative în judeţul Prahova
-
Explozie de butelie la Proviţa de Jos. Două persoane rănite
-
Un tânăr de 28 de ani şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier lângă propria casă, în Prahova
Anul - ediţia nr. 3590
Copyright © 2011 - 2024 Ştiri Actuale
Copyright © 2011 - 2024 Ştiri Actuale
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 15 octombrie 2024
Autentificare
Autentificare