Vineri, 29 martie 2024 - 7:12:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cum afli dacă ai plătit toate contribuţiile la stat


2 noiembrie 2013

Sunteţi angajat la o firmă privată şi nu ştiţi dacă reprezentaţii societăţii plătesc către stat toate contribuţiile pe care vi le reţin din salariu?

Este important să ştim dacă firma la care suntem angajaţi a avut sau nu până acum probleme cu plata contribuţiilor. Pentru a afla acest lucru trebuie să mergem la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Aici există date despre toate firmele din judeţ. E nevoie de o cerere scrisă, o copie după buletin şi o adeverinţă care să ateste faptul că lucraţi pentru acea societate, iar în scris veţi primi răspuns dacă firma are probleme cu legea sau a fost amendată în trecut pentru că nu a făcut plăţile pentru asigurările sociale.

Cu o cerere scrisă se obţin informaţii şi de la Casa de Asigurări. Prin completerea unui formular, instituţia vă poate spune dacă firma la care lucraţi a plătit contribuţiile la sănătate şi, în cazul în care aveţi nevoie, dacă tratamentele spitaliceşti vor fi decontate.

Alt formular, altă cerere scrisă şi altă copie după buletin, depuse la Casa de Pensii, de unde aflaţi dacă angajatorul dvs. a plătit contribuţiile pentru pensii. Tot de acolo veţi afla şi când puteţi ieşi la pensie, pe baza acelor taxe plătite de firmă. Răspunsurile de la toate aceste instituţii le veţi primi în cel mult 30 de zile, după cum prevede legea.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro