Marţi, 19 martie 2024 - 1:38:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sindromul Down, tot mai uşor de descoperit


4 aprilie 2015

Sindromul Down este unul dintre sindroamele de care viitorii părinţi se tem cel mai mult şi din cauza căruia fac numeroase teste în timpul sarcinii pentru a se asigura că bebeluşul va fi sănătos.

O echipă de cercetători americani a conceput un nou test non-invaziv de depistare prenatală a sindromului Down şi care va fi efectuat din sângele viitoarelor mare.

În prezent, medicii pot descoperi dacă bebeluşul suferă de această afecţiune cromozomială cu ajutorul testelor de sânge, dar şi în urma ecografiilor, iar testul propus de către cercetătorii americani oferă deja rezultate promiţătoare, informează bbc.com.

Studiul publicat în revista New England Journal of Medicine explică faptul că sindromul Down poate fi depistat cu un grad înalt de acurateţe, cu ajutorul unui test ce analizează sângele viitoarelor mame, iar o decizie referitoare la necesitatea modificării în Marea Britanie a actualului program naţional de depistare a sindromului Down va fi luată în acest an.

La fel ca în aproape toate ţările europene, şi în Marea Britanie, femeile însărcinate sunt analizate în funcţie de vârstă şi cu scanări cu ultrasunete, iar cele care prezintă un risc crescut de a naşte bebeluşi cu sindrom Down sunt sfătuite să facă teste suplimentare.

Testul sangvin al cercetătorilor de la Universitatea California din San Francisco a identificat în mod corect 38 de cazuri de sindrom Down în rândul unui eşantion de aproape 16.000 de femei însărcinate. Scanările efectuate în rândul testelor de bază, conform procedurilor actuale, au descoperit doar 30 de cazuri şi au prezentat o rată mai mare de cazuri fals-pozitive.

Dacă rezultatele testelor iniţiale vor fi confirmate de o serie de teste viitoare, atunci descoperirea savanţilor americani va duce la scăderea semnificativă a numărului de femei însărcinate care vor fi nevoite să apeleze la amniocenteză,  o procedură medicală extrem de invazivă şi de periculoasă care este practicată în prezent din cauza căreia femeia însărcinată riscă să piardă sarcina. În cazul femeilor la care există suspiciunea că bebeluşul va avea sindrom Down, se prelevă în prezent, cu ajutorul unui ac, a unei mostre din placenta sau din fluidul amniotic care înconjoară fetuşii.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro