Vineri, 26 aprilie 2024 - 1:50:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Locuri de muncă în Germania prin reţeaua EURES


13 ianuarie 2012

eures1În această perioadă, statele UE pun la dispoziţia lucrătorilor români, prin reţeaua EURES, o ofertă de 922 de locuri de muncă vacante. Cele mai multe posturi sunt comunicate de angajatorii germani, aceştia oferind 565 de locuri de muncă.


Angajatorii germani oferă posturi în următoarele meserii: asistent medical, frezor/strungar, inginer de proiectare, inginer electromecanic, mecanic sau automatist, specialist software, agent call center, specialist in domeniul hotelier/gastronomic, bucătar, stivuitorist, electronist/electrician, mecanic, sudor, medic şi şofer camion/maşină de mare tonaj.

Salariul oferit  începe de la 1400 euro brut/lună şi ajunge la 6.000 euro brut/lună, în funcţie de specializare. Pentru a aplica pe unul din aceste locuri de muncă, este necesar ca solicitanţii să deţină calificare în meseria solicitată şi să cunoască limba germană.

Alte 357 de locuri de muncă sunt oferite de Norvegia, Belgia şi Danemarca, pentru următoarele meserii: doctorand telecomunicaţii, bucătar sushi, ghid turistic, asistent medical, stagiar-lucrător calificat în sere sau ferme de creştere a animalelor, muncitor necalificat în agricultură. Pentru toate aceste locuri de muncă, angajatorii europeni solicită deţinerea de cunoştinţe de limbă engleză sau, după caz, franceză.

Persoanele interesate să lucreze într-o ţară din Spaţiul Economic European se pot adresa consilierul Eures al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă în vederea obţinerii de informaţii cu privire la locurile de muncă vacante anunţate pe site-ul Eures, detalii privind cerinţele şi modul de aplicare pe respectivele posturi, condiţiile de muncă şi viaţă din ţara în care solicitantul doreşte să lucreze.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro