Joi, 18 aprilie 2024 - 1:12:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Concluzia Parchetului: Dan Condrea s-a SINUCIS


20 iulie 2016

 Parchetul Instanţei Supreme a prezentat, miercuri, concluziile dosarului privind decesul patronului Hexi Pharma, Dan Condrea.

„Autoturismul - fără a avea defecţiuni la sistemul de frânare ori direcţie, având o viteză de peste 100 Km/h şi fără a i se acţiona sistemul de frânare - a intrat în coliziune cu obstacolul ca urmare a acţiunii conducătorului auto, care a schimbat direcţia de deplasare rectilinie înspre marginea carosabilului, deşi o atare manevră era evident că determină o stare de pericol grav şi iminent, decesul reprezentând consecinţa unui act suicidal”,  a precizat consilierul personal al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte, procurorul Cornelia Adriana Sandru.

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, dosarul morţii lui Dan Condra a fost închis, „întrucât decesul conducătorului auto  Dan Condrea nu a fost consecinţa vreunei fapte prevăzute de legea penală”.

Potrivit sursei citate, în 22 mai, la ora 18.47, organele de poliţie, ambulanţa şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au fost sesizate cu privire la faptul că pe drumul ce leagă localităţile Buftea şi Tamaşi din judeţul Ilfov a avut loc un accident rutier soldat cu decesul unei persoane, după ce o persoană a sunat la 112.

Accidentul a avut loc pe DJ 101, la Km 2+500, pe drum în aliniament, unde o maţină marca Opel Astra a fost găsit răsturnată pe partea dreaptă, în afara părţii carosabile, pe sensul de mers dinspre satul Tamaşi către oraşul Buftea, la o distanţă de circa 7 metri de partea carosabilă.

„La faţa locului s-a constatat prezenţa urmelor de rulare, cu o traiectorie oblică spre dreapta, în lungime de 53,2 m, poziţionate pe acostament şi spaţiul verde, pe sensul de mers Tamaşi-Buftea. Totodată, s-a constatat lipsa urmelor de frânare ori de evitare a obstacolului (copac). Lângă autoturism a fost găsită decedată o persoană de sex masculin. Personalul medical sosit cu două ambulanţe la faţa locului a constatat decesul victimei accidentului rutier, a cărui identitate a fost stabilită ulterior ca fiind Condrea Dan-Alexandru, inclusiv prin raportul de expertiză întocmit de Institutul Naţional de Criminalistică”, precizează Parchetul de pe lângă Înalta Curte, într-un comunicat de presă.

Totodată, din raportul de autopsie medico-legală reiese că moartea lui Condrea a fost violentă, „fiind cauzată de leziuni traumatice care s-au putut produce prin loviri de corpuri şi planuri dure, cât şi prin strivire de componentele unui autovehicul, urmare a unui impact cu un obstacol (politraumatism rutier) şi sunt în legătură de cauzalitate directă necondiţionată cu decesul. La autopsie nu s-au constatat leziuni fără caracter vital sau leziuni care pot avea alt mecanism de producere decât cel anterior menţionat”.

În urma constatărilor, procurorii au concluzionat că accidentul s-a produs „în condiţii de vizibilitate bună, carosabilul fiind uscat, fără denivelări sau obstacole pe direcţia de deplasare”.

„Totodată, la locul faptei a fost identificată urma de rulare a autoturismului până la locul impactului fără a se constata prezenţa urmelor de frânare ori a altor urme de evitare a obstacolului. Urmele de rulare evidenţiate indică faptul că autoturismul şi-a schimbat la un moment dat direcţia de deplasare rectilinie, îndreptându-se spre marginea carosabilului, unde se aflau copaci. În zona în care a avut loc evenimentul rutier, la momentul respectiv, nu se aflau alte autovehicule în deplasare sau staţionare”, mai precizează sursa citată.

Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, şi-a pierdut viaţa în urma unui accident auto produs pe 22 mai pe un drum din judeţul Ilfov, în apropiere de localitatea Buftea.

În 14 iunie, procurorul general al României declara că „de îndată ce va fi efectuată expertiza criminalistică în cauză, se va putea ajunge la o concluzie care să confirme una dintre supoziţiile care au fost formulate, versiunile de investigaţie, şi atunci se va da o soluţie de către procurori".

În 13 iulie, a fost finalizată expertiza tehnică a maşinii implicate în accidentul în urma căruia a murit patronul Hexi Pharma, Dan Condrea. Astfel, procurorii au stabilit că, în ziua producerii accidentului, în intervalul de aproximativ o oră, maşina condusă de Condrea a efectuat 13 deplasări tur-retur pe traseul Buftea-Corbeanca. De asemenea, testele ADN au confirmat că persoana decedată în accidentul produs lângă localitatea Buftea este Dan Condrea.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro