Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 3:48:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


O nouă escrocherie face victime în România. Zeci de oameni au pierdut mii de euro


5 aprilie 2017

Zeci de români au fost păcăliţi şi înşelaţi cu mii de euro, după ce au investit într-o platformă online de tranzacţionare a acţiunilor, anunţă adevarul.ro. 

În total, 27 de persoane s-au constituit părţi civile într-un dosar în care este anchetată o escrocherie legată de piaţa de capital. Oamenii au pierdut sume de bani care pornesc de la câteva mii de euro şi ajung până la zeci de mii de euro. Cea mai mare sumă pierdută de un investitor păcălit este de 164.000 de euro.

Falşii brokeri le spuneau clienţilor că vor face bani mulţi fără eforturi prea mari dacă vor investi pe piaţa de capital prin intermediul platformei de tranzacţionare www.youtradefx.com. Ei îi asigurau pe cei interesaţi că dacă vor respecta cu stricteţe sfaturile lor nu vor pierde niciun leu.

Clienţii erau convinşi să depună banii într-un cont, iar sumele ajungeau apoi în conturile bancare din România a două off-shore-uri cipriote, Youtrade Holding Limited şi YTF Trade Limited. De aici erau transferaţi către alte conturi bancare din Bulgaria, Cipru şi Israel.

Deşi oamenii credeau că investesc bani pe o piaţă de capital adevărată, în realitate toate câştigurile pe care aveau impresia că le fac existau doar pe ecranul calculatorului. Pe platforma de tranzacţionare erau simulate, ca într-un joc pe calculator, diferite operaţiuni cu acţiuni, indici bursieri sau alte instrumente financiare, mai notează sursa citată. Deşi iniţial „câştigau” bani, până la urmă investitorii pierdeau tot din cauza unor „operaţiuni neprofitabile”.

„Îmi aduc aminte că a existat o situaţie în care o femeie (…) a investit 1.000 de dolari, şi pe platformă i-a apărut că a câştigat încă o mie de dolari. (…) a convins-o să mai investească 30.000 de dolari şi încă vreo 12.000 de dolari dintr-un alt cont şi pe platformă i-a apărut încă 30.000 de dolari. A convins-o să-şi vândă casa pentru a reinvesti alte sume în platformă. Nimeni nu a câştigat vreodată”, a povestit un martor.

Anchetatorii au trimis în judecată 11 persoane în acest dosar, acuzate de înşelăciune, desfăşurarea de activităţi neautorizate pe piaţa de capital sau spălare de bani.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro