Duminică, 29 martie 2020 - 6:02:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

13 morţi, după un atac asupra celui mai mare aeroport din Pakistan


9 iunie 2014

Toate aeroporturile din Pakistan au fost plasate în stare de alertă, după ce un comando, format din zece persoane, a luat cu asalt cel mai mare aeroport din ţară. Treisprezece persoane au fost ucise şi 12 au fost rănite în timpul atacului armat. După aproape cinci ore, autorităţile au reuşit să îi lichideze pe terorişti. Până în acest moment, nicio grupare islamsită nu a revendicat atacul.

Deghizaţi în gărzi de securitate, atacatorii au pătruns pe aeroportul Jinnah din Pakistan cu mitraliere Kalaşnikov, grenade şi veste cu explozibili asupra lor. Imediat, terorişiti au început să tragă.

Ţinta a fost terminalul vechi al aeroportului, care nu mai este folosit pentru zboruri de linie, ci, în special, pentru zboruri cargo şi pentru plecarea şi sosirea VIP-urilor.

Toate cursele au fost anulate, iar la scurt timp au venit trupele speciale pakistaneze. Potrivit corespondenţilor străini, câţiva atacatori au încercat să se urce la bordul unei aeronave, însă au fost opriţi la timp.

Karachi este cel mai mare oraş din Pakistan şi a fost de mai multe ori ţinta atacurilor militanţilor. Pakistanul se confruntă de peste un deceniu cu o insurecţie islamistă, soldată deja cu mii de morţi.

La 1 martie, guvernul premierului Nawaz Sharif a reuşit să încheie un armistiţiu cu talibanii în speranţa de a impulsiona negocierile de pace. După câteva săptămâni, acordul a fost încălcat de militanţii islamişti.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(131 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Servicii medicale de calitate la standarde europene
Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro