Joi, 28 martie 2024 - 8:45:07
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Zeci de focuri de armă la Copenhaga


16 februarie 2015

Atac armat la Copenhaga, în capitala Danemarcei. Ţinta ar fi fost un caricaturist anti-islam. Potrivit primelor informaţii, există victime.  Poliţia daneză anunţă că atacul are un singur suspect. Poliţia a difuzat pe Twitter o fotografie a suspectului surprinsă de camerele de supraveghere:

Atacul a vut loc într-o cafenea din centrul capitalei daneze imediat după ce ambasadorul Franţei, prezent la eveniment îşi încheiase discursul despre libertatea de experesie şi Islam. Geamurile localului au fost ciuruite de gloanţe, iar martorii povestesc că au auzit cel puţin 30 de focuri de armă. Imediat s-a stârnit panica printre cei prezenţi în cafenea. Cu evenimentele de la Paris în memorie mulţi dintre cei prezenţi la dezbatere s-au adăpostit în camera frigorifică din incinta cafenelei. Bilanţul victimelor putea fi mult mai grav, dacă în imediata apropiere a localului nu s-ar fi aflat mai multe maşini de poliţie. Forţele de ordine au intervenit imediat ce au început să se audă împuşcăturile. Cu toate acestea, agresorul a reuşit să scape după ce ar fi furat o maşină de la o şoferiţă pe care ar fi ameninţat-o cu arma.

Ţinta atacului ar fi fost unul dintre artiştii care participa la eveniment. Suedezul Lars Vilks, un cunoscut desenator, are printre lucrări mai multe caricaturi ale profetului Mahomed. El a scăpat cu viaţă din incident, dar presa scrie că organizaţia teroristă Al Qaida În Irak a pus o recompensă de 150.000 de euro pe capul lui, viu sau mort. 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro