Vineri, 19 aprilie 2024 - 9:53:59
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ministerul Sănătăţii anunţă reluarea vaccinării împotriva hepatitei B


2 septembrie 2014

Primele 50.000 de doze de vaccin antihepatitic B, din cele 200.000 pe care trebuie să le achiziţioneze Ministerul Sănătăţii în 2014, au fost recepţionate marţi, şi vor fi utilizate pentru recuperarea copiilor nevaccinaţi, dar şi pentru vaccinarea de rutină a nou-născuţilor, informează instituţia.

Ministerul Sănătăţii (MS) informează că direcţiile de sănătate publică au fost înştiinţate să se prezinte în regim de urgenţă la sediul companiei Unifarm pentru ridicarea dozelor de vaccin.

"Recuperarea copiilor nevaccinaţi se va realiza sub coordonarea direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, prin cabinetele medicilor de familie şi maternităţi. Vaccinul va fi utilizat pentru recuperarea copiilor nevaccinaţi, cât şi pentru vaccinarea de rutină a nou-născuţilor, conform calendarului", se arată într/un comunicat

Vaccinul antihepatitic B este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a hepatitei B şi se administrează la nou-născuţi în maternitate. Vaccinul este inclus în calendarul naţional de imunizare al MS şi este gratuit.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro