Vineri, 26 aprilie 2024 - 6:51:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Turcia/ Transplantul tuturor membrelor-un eşec


27 februarie 2012

sala-operatieSpitalul turc a anunţat eşecul unei recente tentative de transplant a tuturor membrelor unui pacient, operaţie prezentată ca o premieră mondială, care s-a soldat cu înlăturarea tuturor celor patru membre grefate, relatează AFP.

Spitalul universitar Hacettepe din Ankara anunţase duminică că unul din picioarele pacientului Sevket Cavdar, beneficiarul operaţiei realizate vineri, fusese îndepărtat din cauza incapacităţii sistemului său cardiovascular de suporta membrul. Din cauza unor noi complicaţii metabolice au fost înlăturate apoi şi celelalte trei membre, a informat luni spitalul. 'Consiliul superior ştiinţific (al spitalului) a decis să înlăture organele unul câte unul din cauza complicaţiilor metabolice suplimentare', a anunţat spitalul într-un comunicat.

„Pacientul nostru este în prezent la terapie intensivă şi se află în stare critică”, adaugă spitalul. Contactaţi de AFP, medicii au refuzat să dea detalii despre pacient. Grefarea celor patru membre, prezentată de spital ca o premieră mondială, a mobilizat vineri 52 de medici. Ea a fost precedată de un prim transplant de faţă realizat vreodată într-un spital universitar din Turcia, la universitatea Mediteranei din Antalia (sud). Această operaţie s-a efectuat luna trecută pe un tânăr de 19 ani, a cărui faţă era arsă de când era copil.

În iulie 2011, o echipă spaniolă a anunţat că a realizat grefarea a două picioare, prezentată ca premieră mondială, pe un pacient care-şi pierduse membrele inferioare într-un accident. În iulie 2008, la Munchen (Germania), s-a realizat un transplant al ambelor mâini la un agricultor de 54 de ani care şi le pierduse într-un accident de muncă. La prima sa apariţie publică, pacientul a spus că-şi putea 'mişca bine mâinile' la câteva luni după operaţie


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro