Vineri, 26 aprilie 2024 - 8:48:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Autorităţile neozeelandeze au anunţat primele decese în urma seismului puternic, care a fost urmat de valuri tsunami


14 noiembrie 2016

Autorităţile neozeelandeze au anunţat primele decese în urma seismului puternic de 7,8 grade, care a lovit în urmă cu mai bine de cinci ore coasta estică a Noii Zeelande. Cutremurul iniţial a fost urmat de zeci de replici, care au depăşit chiar şi magnitudinea de 6 grade, iar valurile tsunami de până în cinci metri înălţime au măturat coasta estică a insulelor, transmite The Guardian.

Se pare că primele persoane şi-au pierdut viaţa în localitatea Kaikoura, care a fost zguduită de un seism cu magnitudinea de 6,1 grade la doar două ore după seismul iniţial.

Mai multe locuinţe şi clădiri au fost distruse în localitatea Kaikoura. Între timp, drumurile din partea superioară a insulei sudice au fost puternic avariate de seism.

Nu există informaţii cu privire la numărul exact de victime, iar câteva zeci de persoane au fost transportate la un spital din localitatea Cheviot.

De asemenea, valurile tsunami au lovit coasta estică a Noii Zeelande. Garda Civilă a intervenit pentru evacuarea locuitorilor spre zone mai înalte, dar circulaţia s-a blocat pe mai multe drumuri din apropierea localităţilor Wellington şi Christchurch.

Alimentarea cu electricitate s-a oprit în multe regiuni ale ţării, iar drumurile au fost puternic avariate în localitatea Cheviot, situată pe insula sudică a Noii Zeelande.

Circulaţia trenurilor a fost oprită pe tot teritoriul Noii Zeelande.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro