Vineri, 19 aprilie 2024 - 8:27:17
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


A2 şi alte 14 drumuri naţionale închise


5 februarie 2012

drumCirculaţia este închisă pe autostrada A2 între Bucureşti şi Lehliu, precum şi pe 14 drumuri naţionale, iar pe unele tronsoane de drum este restricţionat traficul greu. Potrivit situaţiei înregistrate până la ora 12.30, traficul rutier este închis pe DN 1D Albeşti – Urziceni, DN 22 Râmnicu Sărat – Băile, DN 23A Gologanu – Ciorăşti, DN 23B Măicăneşti – Ciorăşti, DN 2C Costeşti – Slobozia, DN 2N Bogza – Jitia, DN 2R Jitia – Vintileasca, DN 2B Buzău –Vizireni, DN 11A Oneşti - Podu Turcului, DN 2D Focşani – limita cu judeţul Covasna, DN 2M Focşani – Odobeşti – Coasa, DN 23 Focşani – Brăila, DN 2L Tişiţa – Panciu şi DN 24 Tecuci – Tişiţa, informează Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

Autostrada A2 între Bucureşti şi Lehliu este în continuare închisă, putându-se circula pe o rută alternativă între Bucureşti şi Constanţa, respectiv pe DN 3 Bucureşti - Lehliu, autostrada A2 între Lehliu şi Cernavodă, DN 22C Cernavodă - Murfatlar şi DN 3 Murfatlar - Constanţa.

Traficul greu este restricţionat pe şapte drumuri naţionale. Astfel, pe DN 5B Ghimpaţi - Giurgiu, DN 2 Bucureşti - Urziceni - Buzău, DN 73C Curtea de Argeş şi DN 2 Mărăcineni – Râmnicu Sărat este restricţionat traficul pentru maşinile de peste 3,5 tone, iar pe DN 10 Măgura - Siriu, DN 3A Lehliu - Feteşti şi DN 1A Vălenii de Munte – Braşov sunt restricţii pentru maşinile de pentru 7,5 tone.

Restricţiile pentru traficul greu au fost ridicate pe DN 1 Comarnic – Braşov şi DN 71 Fieni – Sinaia.

Centrul Infotrafic din Poliţia Română atenţionează că pe carosabil există porţiuni cu gheaţă şi polei.

Astfel, pe A2, pe tronsonul deschis circulaţiei Lehliu-Gară – Cernavodă plouă şi se formează imediat polei. De asemenea, pe A1 Bucureşti – Piteşti, la kilometrii 11-49 carosabilul este acoperit parţial cu zăpadă şi plouă mărunt, la kilometrii 49-94 plouă mărunt şi carosabilul este umed, iar la kilometrii 94-120 ninge şi este zăpadă pe drum.

Meteorologii au atenţionat că duminică, după ora 18.00, va intra în vigoare o avertizare cod portocaliu pentru sudul şi sud-estul ţării, celelalte zone rămânând sub incidenţa codului galben.

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat atenţionarea emisă în 2 februarie, arătând că aceasta îşi menţine valabilitatea până duminică, la ora 18.00, cu menţiunile că în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei vor mai fi precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă şi pe arii extinse se va produce polei, vantul va fi moderat, iar în celelalte regiuni va ninge.

Şoferii sunt sfătuiţi să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, şoferii trebuie să-şi echipeze maşinile cu anvelope de iarnă şi să aibă lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, precum şi sistem de climatizare-dezaburire funcţional.

În cazul în care traficul rutier se întrerupe din cauza zăpezii, şoferii sunt sfătuiţi să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

Nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public constituie contravenţie şi se sancţionează cu reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile şi cu amendă de la 6 la 8 puncte, respectiv de la 420 la 560 de lei.

Şoferii sunt obligaţi să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor când carosabilul este acoperit cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro