Joi, 25 aprilie 2024 - 9:07:14
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Lucian Bute a ratat titlul mondial WBC


1 mai 2016

Boxerul român Lucian Bute a ratat titlul mondial WBC la categoria supermijlocie, după ce a terminat la egalitate cu suedezul de origine gambiană Badou Jack, campionul en titre, sâmbătă seara (duminică dimineaţa, în România), într-o gală desfăşurată la Washington.

Meciul a fost declarat egal, doi dintre arbitrii-judecători dând un scor de 114-114, în timp ce al treilea l-a văzut învingător pe Jack, cu 117-111. Conform regulamentului, la meci egal campionul îşi păstrează centura.

Rezultatul a fost contestat imediat în ring atât de Badou Jack, cât şi de fostul campion mondial Floyd Mayweather, din a cărui echipă face parte pugilistul suedez.

Badou Jack, campionul en titre, a controlat lupta în cea mai mare parte, în timp ce lui Bute i-a lipsit claritatea în lovituri, nu a reuşit să lege serii de lovituri, nu a arătat agresivitatea promisă înainte de meci, obţinând un rezultat neaşteptat pentru specialişti. Bute a fost campionul mondial IBF al categoriei din 2007 până în 2012 şi şi-a apărat centura de 9 ori.

Lucian Bute, în vârstă de 36 ani, are în palmares 32 de victorii (25 KO), un meci egal şi 3 înfrângeri la profesionişti. De la pierderea titlului mondial IBF, în 2012, în faţa englezului Carl Froch, românul a câştigat doar două dintre cele patru meciuri disputate. El s-a înclinat în faţa canadianului Jean Pascal, în 2014, înainte de a fi învins la puncte de James DeGale, anul trecut în luna noiembrie, în alt meci pentru titlu (IBF).


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro