Marţi, 19 martie 2024 - 1:13:08
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Până când va continua deprecierea leului


4 august 2012

euroDeprecierea leului va continua până la decizia Curţii Constituţionale (CC), după care presiunea s-ar putea reduce în cazul unei hotărâri acceptate de clasa politica, dar într-un scenariu pesimist BNR nu ar putea împiedica o depreciere mai puternică, potrivit unei analize Capital Economics.

Curtea Constituţională a amânat până în 31 august decizia privind referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, anunţând că a primit date "contradictorii" privind listele electorale permanente şi că a cerut Guvernului că până la 31 august să să transmită listele în baza cărora s-a organizat referendumul.

"Decizia Curţii Constituţionale a adăugat un nou strat de incertitudine la instabilitatea politică din România. Până la anunţarea unei decizii a Curţii în septembrie, încrederea investitorilor va fi, probabil, afectată în continuare. Nu sunt sigur cât de tare se va deprecia leul în urma anunţului. Banca Naţională a României are rezerve valutare relativ ridicate şi ar putea interveni pe pieţele valutare pentru a împiedica o prăbuşire a leului", a declarat analistul Capital Economics William Jackson.

Având în vedere incertitudinea "enormă" din jurul evenimentelor din România, analistul propune mai multe scenarii.

Cel mai bun scenariu ar fi ca toate forţele politice să accepte decizia din septembrie a Curţii Constituţionale, situaţie în care presiunea asupra leului s-ar putea reduce spre sfârşitul anului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro