Vineri, 26 aprilie 2024 - 11:24:09
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Senatul a adoptat legea dării în plată


1 martie 2016

Senatorii au adoptat, ieri în unanimitate, proiectul legii dării în plată a unor imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite, cu amendamentul ca programul "Prima casă" sa fie inclus în acest act normativ.

S-au înregistrat 119 voturi "pentru" această lege trimisă la reexaminare de preşedintele Klaus Iohannis.

Senatorii au respins un amendament care prevedea excluderea din lege a programului "Prima casă" şi au introdus un altul care se referă la faptul că pentru stingerea creanţei dintr-un contract de credit prin dare în plată, valoarea contractul de credit, la momentul acordării, nu trebuie să depăşească 150.000 euro, sumă calculată la cursul de schimb al BNR în ziua încheierii contractului, garantat prin ipotecă asupra unui bun imobil cu destinaţie de locuinţă.

În timpul dezbaterilor, reprezentantul ministerului Finanţelor, secretarul de stat Enache Jiru, a spus că MF susţine punctul de vedere al BNR, arătând că aplicarea actului normativ asupra programului "Prima casă" ar duce la blocarea acestuia.

"Ministerul Finanţelor susţine punctul de vedere exprimat de BNR şi amendamentele BNR. Susţinem exceptarea creditelor garantate de la programul "Prima casă" de aplicarea legii supusă reexaminării, întrucât dacă s-ar aplica şi acestei categorii de credite s-ar pune în discuţie însăşi existenţa programului. Aceasta deoarece ar afecta caracterul irevocabil şi definitiv al garanţiilor acordate de către stat", a explicat Jiru, adăugând că în aceste condiţii se va ajunge la blocarea programului şi compromiterea scopului social al acestuia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro