Miercuri, 12 iunie 2024 - 5:43:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tânărul care a înjunghiat mortal un elev la Târgovişte a fost reţinut


19 februarie 2013

Tânărul de 18 ani acuzat că a înjunghiat în gât un elev de 15 ani care a murit la spital, cu care avusese un conflict spontan, a fost reţinut, în noaptea de luni spre marţi, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, sub acuzaţia de omor calificat.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, audierile suspectului Iulian Vlad, în vârstă de 18 ani, s-au încheiat, iar procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Dâmboviţa a dispus reţinerea acestuia, urmând ca, în cursul zilei de marţi, acesta să fie prezentat magistraţilor Tribunalului Dâmboviţa cu propunerea de arestare preventivă.

Dacă va fi găsit vinovat de omor calificat, suspectul riscă o pedeapsă cu închisoarea între 15 şi 25 de ani.

Luni seară, anchetatorii au găsit cuţitul cu care Iulian Vlad, tânărul de 18 ani este acuzat că l-a înjunghiat în gât pe elevul de 15 ani de la un liceu din Târgovişte, arma albă fiind descoperită la locuinţa suspectului, din localitatea Răzvad, şi nu la locul indicat iniţial de către acesta procurorului de caz şi poliţiştilor, şi anume o zonă de pe un pod peste râul Ialomiţa.

Ulterior, suspectul a recunoscut că a ascuns cuţitul la domiciliul său din localitatea dâmboviţeană Răzvad, comună învecinată cu municipiul Târgovişte, iar anchetatorii s-au deplasat la locuinţa acestuia, unde au găsit şi ridicat arma albă cu care a fost înjunghiat mortal elevul Alexandrul Andrei Ş, în vârstă de 15 ani.

Iulian Vlad, suspectat că l-a înjunghiat în gât pe Alexandru Andrei Ş, elev în clasa a IX-a la Colegiul Economic "Ion Ghica" din Târgovişte, a fost audiat mai multe ore de către procurorul de caz la Parchetul Tribunalului Dâmboviţa, după ce fusese audiat la Poliţia Municipală Târgovişte, fiind acuzat de omor calificat, infracţiune pedepsită cu închisoarea între 15 şi 25 de ani.

 

Tânărul şi-a recunoscut fapta, luni seară, în faţa anchetatorilor, afirmând că nu-l cunoştea pe elev şi că totul s-a petrecut inopinat după ce s-au ciocnit unul de celălalt, după care i-a îndrumat pe poliţişti la locul unde susţinea iniţial că a aruncat cuţitul, respectiv în râul Ialomiţa.

 

"Tânărul susţine că a fost un conflict în stradă între el şi victimă. Are o motivaţie stupidă, că a avut o dispută cu acesta, după care i-a aplicat o lovitură cu un cuţit. Nu pot să vă confirm declaraţia lui că a aruncat cuţitul în apă. Se verifică", declara procurorul de caz Dorel Stănescu, de la Secţia penală a Parchetului de pe lângă Tribunalului Dâmboviţa.

Primele date arată că cei doi s-au ciocnit involuntar unul de celălalt, între ei având loc ulterior un conflict spontan. Victima l-ar fi scuipat apoi pe agresor, iar acesta a scos din geacă cuţitul cu care l-ar fi înjunghiat în gât pe adolescentul de 15 ani.

Anchetatorii au găsit urme de sânge pe ambele trotuare ale străzii unde a avut loc incidentul şi au confirmat că agresorul nu suferă de probleme psihice.

Elevul de clasa a IX-a de la Colegiul Economic "Ion Ghica" din Târgovişte a fost înjunghiat în gât, luni, în apropierea unităţii de învăţământ, adolescentul fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, unde a decedat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, profesor Mihaela Anton, victima era elev în clasa a IX-a la Colegiul Economic şi se îndrepta spre cursuri în momentul în care a fost înjunghiat.

 

"Elevul făcea naveta din localitatea Picior de Munte de lângă Găeşti la Târgovişte, iar din relatările colegilor care îl însoţeau rezultă că incidentul a avut loc pe gangul unui bloc, în drum spre şcoală. Elevul a murit, am fost şi noi informaţi, iar primele date arată că pe respectivul gang elevul a fost strigat de către un tânăr dintr-un grup care era în acel loc, acesta i-a spus elevului nostru: «tu opreşte-te!», iar agresorul l-a lovit cu un cuţit la gât", afirma Anton.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Târgovişte, Elena Ionescu, declara că elevul a fost adus în stare foarte gravă, cu o tăietură la gât, "probabil cu cuţit".

"El a fost resuscitat 30 de minute, dar rana nu i-a asigurat supravieţuirea cu toate eforturilor echipelor medicale mobilizate pentru a-i salva viaţa acestui tânăr. După o jumătate de oră de resuscitare a fost declarat decesul acestuia, pacientul fiind în stop cardiorespirator", spunea medicul.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Dâmboviţa, Raluca Florescu, declara că principalul suspect în cazul uciderii elevului a fost prins pe o stradă din Târgovişte şi dus cu o dubă la sediul Poliţiei Municipale Târgovişte pentru audieri.

Directorul Colegiului Economic "Ion Ghica" din Târgovişte a declarat că reprezentanţii şcolii se preocupau de situaţia elevilor de clasa IX-a întrucât existau "semnale" că "mai mulţi indivizi dubioşi îi căutau frecvent pe aceşti elevi".

De asemenea, directorul Colegiului Economic "Ion Ghica" din Târgovişte, profesor Suzana Ilie, a afirmat că elevul de clasa a IX-a avea rezultate bune la şcoală şi nu a creat probleme disciplinare.

Colegii şi prietenii băiatului de 15 ani înjunghiat mortal la Târgovişte au decis să se întâlnească, marţi, pe Platoul Prefecturii Dâmboviţa, pentru a-i aduce un ultim omagiu adolescentului, dar şi pentru a protesta faţă de violenţa din societatea românească.

Adolescenţii cer locuitorilor municipiului să se alăture şi să arate că le pasă de ceea ce se întâmplă în oraş şi iau atitudine faţă de agresiunea în urma căreia colegul lor de 15 ani a fost înjunghiat cu cuţitul în gât de tânărul de 18 ani.

Întâlnirea elevilor are loc marţi, începând cu ora 10.00, pe Platoul Prefecturii Dâmboviţa.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 12 iunie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro