Vineri, 29 martie 2024 - 10:46:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Încă nouă români eliberaţi din Yemen


18 aprilie 2015

Încă o luptă a fost câştigată. Nouă cetăţeni români au fost evacuaţi, ieri, din Yemen. Astfel, numărul total al românilor scoşi din această ţară a ajuns la 54 şi 9 membri de familie de cetăţenie yemenită.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), din cei nouă cetăţeni români, un grup de trei persoane -mama şi 2 copii- a fost evacuat, pe cale terestră, din oraşul Ibb (Yemen) către Arabia Saudită, iar un alt grup, de şase persoane, a fost evacuat din Yemen către Munchen , Germania, via Amman (Iordania), cu un zbor organizat de către autorităţile germane, pe ruta Sana'a - Amman- Munchen.
Mai mult decât atât, MAE precizează că Celula de Criză continuă eforturile de evacuare în siguranţă a cetăţenilor români aflaţi în Republica Yemen şi rămâne în legătură permanentă atât cu aceştia, cât şi cu toate autorităţile competente din regiune. Până în prezent, 54 de cetăţeni români şi 9 yemeniţi, rude ale conaţionalilor noştrii, au fost evacuate din Yemen. Peste 700 de persoane au murit şi alte 2.000 au fost rănite în conflictele din Yemen.


 

 


 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro