Joi, 28 martie 2024 - 2:02:55
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Minerii de la exploatarea de uraniu Crucea au suspendat protestul


5 martie 2015

Minerii de la exploatarea de uraniu Crucea au suspendat, miercuri seara, protestul declanşat luni, după ce au primit asigurări că s-a creat cadrul legislativ pentru soluţionarea problemelor, ei urmând să revină la muncă joi dimineaţă.

Protestatarilor li s-a transmis că a fost creat cadrul legislativ pentru a se soluţiona problemele pentru care au declanşat protestul.

"Ni s-a spus că s-a creat cadrul legislativ şi că vom vedea mâine (joi - n.r.) în Monitorul Oficial", a spus unul dintre protestatari, care a adăugat că li s-a promis şi că în curând va fi numit un nou director, iar activitatea se va relua normal.

El a menţionat că, în urma acestui anunţ, minerii au decis să suspende protestele şi să revină de joi dimineaţa la muncă.

Minerilor li s-a promis că vor primi câte 300 de lei lunar în plus la salariu până în luna iunie, când se va putea modifica încadrarea în clasa salarială şi li se vor putea asigura majorările salariale convenite prin protocolul semnat în 30 ianuarie cu ministrul Energiei, Andrei Gerea.

Marţi seară, minerii au decis să nu renunţe la protest, după demisia directorului general al Companiei Naţionale a Uraniului, Ioan Moraru, şi a celui al sucursalei Suceava a CNU, Constantin Proboteanu, şi după promisiunea ministrului Energiei, Andrei Gerea, că vor primi o majorare de 300 de lei lunar. Astfel, acţiunea de protest a continuat în cursul zilei de miercuri.

Directorul general al Companiei Naţionale a Uraniului, Ioan Moraru, a demisionat din funcţie, marţi, în urma unei întâlniri cu ministrul Energiei, Andrei Gerea, Moraru susţinând că demisia sa nu are legătură cu discuţiile avute cu ministrul şi nici cu protestele minerilor de la Crucea.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro