Marţi, 19 martie 2024 - 7:31:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Unul din cele mai grave incendii de vegetaţie de la catastrofa din 1983.


4 ianuarie 2015

Incendiile de vegetaţie ameninţau sâmbătă locuinţele din regiunea Adelaide, în sudul Australiei, autorităţile avertizând asupra unuia dintre cele mai grave episoade climatice din regiune de la incendiile catastrofale din 1983.

Potrivit oficialilor locali, dealurile din Adelaide, o zonă recunoscută pentru reputaţia sa viticolă, situată la nord-est de oraş, se confruntă cu un "incendiu incredibil de periculos", însoţit de rafale violente de vânt şi temperaturi ridicate, împotriva căruia este dificil de luptat.

Zona este locuită de 40.000 de persoane cărora autorităţile locale le-au cerut să îşi părăsească locuinţele cât mai repede posibil.

"Ne confruntăm în acest moment cu un incendiu extrem de periculos", a declarat şeful pompierilor din Australia de Sud, Greg Nettleton.

Cinci locuinţe au fost distruse, un bilanţ care ar urma să se agraveze din cauza rafalelor de vânt ce ating 110 kilometri pe oră.

În 1983, incendiile violente au provocat peste 70 de morţi în regiunile Australia de Sud şi Victoria, după ce au devastat mii de locuinţe şi imobile, iar în februarie 2009, o "sâmbătă neagră" a provocat 173 de morţi în Victoria şi a distrus peste 2.000 de locuinţe.

Incendiile de vegetaţie sunt obişnuite în Australia în timpul verii.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro