Vineri, 19 aprilie 2024 - 7:10:35
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


29 de turişti şi ghizi au murit, în urma unei furtuni în munţii Himalaya


17 octombrie 2014

Cel puţin 29 de turişti străini şi ghizi nepalezi şi-au pierdut viaţa în urma unei furtuni care a provocat o serie de avalanşe în munţii Himalaya.Mai multe grupuri de alpinişti au fost luate prin surprindere de viscol. Echipele de salvare spun că în jur de 100 de oameni s-ar afla încă blocaţi în munţi şi nimeni nu poate lua legătura cu ei.

Tragedia a avut loc în mijlocul sezonului de alpinism în Himalaya. Mai multe grupuri de turişti străini se aflau pe unul dintre cele mai cunoasute trasee montane din regiune când a lovit furtuna.

Doar câţiva alpinişti au scăpat cu viaţa după furtună. Mulţi şi-au pierdut viaţa din cauza căderilor masive de zăpadă. Trupurile lor au fost recuperate cu greu de către salvamontiştii nepalezi. Două elicoptere au fost acum mobilizate în zonă pentru a-i căuta pe restul de turişti pierduţi în munţi. Printre aceştia se află polonezi, slovaci, canadieni, israelieni, un francez, dar şi localnici. Sunt câteva zeci de alpinişti care au rămas în continuare blocaţi la peste 5.000 de metri altitudine.

Se pare că un ciclon care a afectat ţara vecină, India, în ultimele zile, a adus ninsorile şi rafalele puternice de vânt. Rudele şi prietenii turiştilor pierduţi în munţi încearcă acum să ia legătura cu ei.

Autorităţile din Nepal spun că acesta este una dintre cele mai grave tragedii montane din istoria ţării.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro