Marţi, 19 martie 2024 - 12:34:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Stare de urgenţă în oraşul Gaza, în urma ploilor abundente


28 noiembrie 2014

Agenţia ONU pentru ajutorarea refugiaţilor palestinieni (UNRWA) a declarat urgenţa în oraşul Gaza după două zile de ploi abundente în acest teritoriu devastat de războiul din vară, relatează AFP, conform Mediafax.
"Sute de locuitori din sectoare inundate, aflate în jurul bazinului de recuperare a apei de ploaie Cheikh Radwane (la nord de oraşul Gaza), au fost nevoiţi să-şi abandoneze locuinţele", a anunţat UNRWA.
Agenţia, care nu a raportat imediat nicio victimă, a anunţat că furnizează muncipalităţilor afectate "un ajutor constând în gaz, apă şi echipamente medicale".
Directorul pentru operaţiuni UNRWA în Fâşia Gaza Robert Turner s-a declarat "foarte îngrijorat de intemperii atât de violente, atât de devreme şi în urma unor distrugeri fără precedent" lăsate în urmă de război.
Aproximativ 30% dintre locuinţe au fost avariate sau distruse de război, iar 100.000 de persoane nu au încă un adăpost după trei luni de la armistiţiul care a pus capăt celor 50 de zile de război între Israel şi mişcarea islamistă Hamas.
În contextul în care reconstrucţia enclavei palestiniene nu a început, locuitorii Fâşiei Gaza se tem acum de venirea iernii.
Puţine materiale de construcţie au intrat pe teritoriul encalvei, după ce ONU i-a ajutat pe israelieni şi pe palestinieni să ajungă la un acord asupra unei flexibilizări a blocadei impuse de Israel acestui teritoriu.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro