Joi, 28 martie 2024 - 11:23:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Peste 30 de percheziţii, într-un caz de fraudare a unor societăţi de leasing


19 februarie 2013

Poliţiştii IGPR şi procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), coordonează, marţi dimineaţă, 33 de percheziţii domiciliare în cinci judeţe şi în Bucureşti, într-un caz de fraudare a unor societăţi de leasing, urmând a fi aduse la audieri 29 de persoane.

Secţia de urmărire penală şi criminalistică a emis 29 de mandate de aducere pe numele unor persoane care în perioada februarie 2012 - iulie 2012, prin încheierea unor contracte de leasing financiar sau operaţional, în numele unei societăţi comerciale, au obţinut ilegal 38 de autovehicule.

La acţiunea ce se desfăşoară în judeţele Timiş, Arad, Argeş, Vâlcea, Giurgiu şi în municipiul Bucureşti, participă poliţişti din cadrul IGPR-Direcţia de Investigaţii Criminale şi Direcţia de Investigare a Fraudelor, SIAS şi a Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Timiş, Arad, Argeş, Vâlcea şi Giurgiu. Suportul operativ al acţiunii este asigurat de către SRI.

Sunt vizate locuinţele membrilor unei grupări infracţionale suspectaţi de comiterea de înşelăciuni cu consecinţe deosebite, în dauna unor societăţi comerciale de leasing.

Aceştia sunt suspectaţi că, în perioada februarie 2012 - iulie 2012, prin încheierea unor contracte de leasing financiar sau operaţional, în numele unei societăţi comerciale, au indus în eroare mai multe societăţi de profil, determinându-le să le remită 38 de autovehicule.

Suspecţii nu au achitat contravaloarea ratelor de leasing pentru autovehicule, acestea fiind transportate imediat după tranzacţionare în Germania, fiind valorificate, cu ajutorul unor cărţi de indentitate ale vehiculului false, pe teritoriul mai multor state membre UE.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională a fost estimat la 359.731,2 euro şi 2.337.907,5 lei


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro