Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:03:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Prejudiciu de 3 milioane de euro la evazioniştii cu îmbrăcăminte şi încălţăminte


7 aprilie 2015

Poliţiştii efectuează marţi nouă percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov într-un dosar în care este vizată destructurarea unei grupări infracţionale internaţionale specializată în evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul importului şi comercializării de îmbrăcăminte şi încălţăminte, ce ar fi provocat un prejudiciu de circa trei milioane de euro.

"La acţiune participă circa 100 de poliţişti din cadrul unităţilor centrale şi teritoriale ale Poliţiei Române, respectiv poliţişti de investigare a criminalităţii economice, specialişti criminalişti şi luptători SIAS. În cauză există suspiciunea rezonabilă că în circuitul infracţional ar fi implicate 64 societăţi comerciale româneşti care ar fi emis facturi false în vederea ascunderii veniturilor provenite din vânzarea de marfă ce provenea din operaţiuni de import subevaluat", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), conform AGERPRES.

Potrivit sursei citate, activităţile infracţionale s-au derulat în perioada 2013-2015, existând indicii că faptele ilicite ar fi fost săvârşite de mai multe societăţi comerciale cu obiect de activitate similar, grupul infracţional fiind coordonat de un cetăţean chinez.

Cercetările au mai stabilit că pentru săvârşirea faptelor ar fi fost folosite documente justificative false, emise de societăţi comerciale de tip fantomă sau a căror identitate a fost clonată şi care au fost puse la dispoziţie contra cost.

Aceste date erau furnizate de un grup de persoane care facilita săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală mai multor societăţi comerciale din marile complexuri comerciale angro din Bucureşti şi Ilfov.

Sumele de bani provenite din infracţiunile de evaziune fiscală ar fi fost ulterior transferate în China, prin intermediul unui alt cetăţean chinez, folosind un circuit de operaţiuni fictive.

"La data de 7 aprilie, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, efectuează o acţiune care vizează destructurarea unei reţele infracţionale internaţionale specializate în evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul importului şi comercializării de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte", se mai arată în comunicat.

De asemenea, la acţiune participă specialişti din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă.

Activităţile se desfăşoară într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro