Joi, 28 martie 2024 - 9:51:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, şi viceprimarul Szoke Domokos, ridicaţi de DNA


29 aprilie 2015

Primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, şi viceprimarul Szoke Domokos au fost ridicaţi, miercuri după-amiază, de procurorii DNA, care au făcut percheziţii la locuinţele acestora şi la sediul primăriei, edilul spunând că este cercetat pentru conflict de interese şi abuz în serviciu.

Primarul Raduly Robert Kalman a declarat, la ieşirea din sediul primăriei, că este cercetat pentru conflict de interese, abuz în serviciu şi instigare la abuz în serviciu, scrie MEDIAFAX.

Întrebat dacă în acest caz este vorba despre o răzbunare politică, primarul a răspuns afirmativ: ”Da, sigur, datorită faptului că sunt luat împreună cu viceprimarul consider că este o răzbunare politică”.

Primarul a fost suit de mascaţi într-o dubă, el având o geantă de voiaj şi o haină.

Viceprimarul Szoke Domokos a fost urcat în aceeaşi dubă, iar întrebat dacă crede că va fi arestat preventiv, a răspuns: ”Nu mi-am luat bagajele cu mine”.

Cei doi, care nu aveau cătuşe la mâini, urmează să fie aduşi la DNA Structura Centrală.

La rândul său, viceprimarul Antal Attila a declarat că percheziţiile la sediul primăriei continuă, acestea începând la ora 6.00.

Procurorii anticorupţie au făcut percheziţii şi la locuinţele primarului din Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, şi vicepriumarului Szoke Domokos, dar şi la sediile unor firme şi la domiciliul lui Eross Zoltan, administratorul firmei City Parking, cu care Primăria Miercurea Ciuc are contract pentru a taxa locurile de parcare şi pentru a bloca roţile autoturismelor parcare neregulamentar. Consiliul Local Miercurea Ciuc a atribuit, în 2010, prin hotărâre, societăţii City Parking serviciul de exploatare a parcărilor şi zonelor de staţionare pe domeniul public din oraş.

Într-un comunicat de presă transmis miercuri dimineaţă, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a precizat că procurorii DNA de la Secţia de combatere a corupţiei fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie comise în perioada 2007 - 2015.

Surse judiciare au declarat că în acest dosar sunt vizaţi de fapte de corupţie primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman şi cei doi viceprimari - Szoke Domokos şi Antal Attila.

Potrivit unor documente ale anchetatorilor obţinute de MEDIAFAX, primarul UDMR Raduly Robert Kalman este suspectat că ar fi primit mită 10.000 de euro lunar de la firma City Parking, care taxează locurile de parcare în municipiul Miercurea Ciuc, în schimb edilul acordând facilităţi pentru concesionarea locurilor de parcare şi dând dreptul acestei firme să îi amendeze pe şoferii care parchează neregulamentar în oraş. Anchetatorii spun că în relaţia cu această firmă primarul are un intermediar.

Anchetatorii mai arată, în documente, că primarul din Miercurea Ciuc ar mai fi primit mită 200.000 lei în schimbul obţinerii autorizaţiilor de construcţie şi pentru realizarea amenajărilor rutiere necesare construirii şi funcţionării unui magazin de materiale de construcţii. Banii ar fi fost remişi în perioada obţinerii autorizaţiilor de construcţie şi realizării amenajărilor rutiere prin care se face accesul în parcarea magazinului.

Conform sursei citate, primarul Raduly Robert Kalman este suspectat de abuz în serviciu şi în legătură cu atribuirea unei locuinţe ANL unui consilier judeţean. Astfel, primarul, ca preşedinte al comisiei privind aprobarea criteriilor de punctaj pentru stabilirea ordinii de prioritate pentru repartizarea locuinţelor ANL şi de soluţionare a cererilor pentru repartizarea locuinţelor pentru tineri, a avizat repartizarea şi, ulterior, a aprobat închirierea unei locuinţe ANL unui consilier cu care se află în relaţii apropiate, deşi acesta nu îndeplinea condiţia obligatorie a criteriului locului de muncă în localitatea repartizării locuinţei, respectiv Miercurea Ciuc.

Totodată, primarul ar fi condiţionat atribuirea contractului pentru servicii de telefonice mobilă în favoarea unei anumite companii de primirea sumei de 5.000 de euro. ”Pentru crearea aparenţei de legalitate, Raduly Robert a solicitat ca suma de 5.000 euro să fie transferată prin virament bancar, ca şi sponsorizare, într-un cont bancar aparţinând unei societăţi având ca acţionar/administrator o persoană de încredere”, mai spun procurorii.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro