Miercuri, 4 august 2021 - 8:01:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Avertizare COD GALBEN de ploi şi vijelii, în 27 de judeţe


15 iunie 2015

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 27 de judeţe din nordul, estul şi centrul ţării, unde începând de marţi la prânz şi până miercuri seară se pot produce ploi torenţiale, vijelii şi descărcări electrice.

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, de marţi după-amiază şi până în prima parte a nopţii de miercuri spre joi, în nordul, centrul şi estul ţării vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată.

În cele 27 de judeţe avertizate cu cod galben se vor produce averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, care izolat vor lua aspect de vijelie, precum şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25-30 de litri pe metru pătrat şi izolat 50-60 de litri pe metru pătrat.

În restul teritoriului, fenomenele de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse.

Avertizarea va intra în vigoare marţi, la ora 12.00 şi a fost emisă pentru judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Buzău, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Bacău, Neamţ, Iaşi, Botoşani, Suceava, Maramureş, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu şi jumătatea de nord a judeţelor Prahova, Dâmboviţa, Argeş şi Vâlcea.

De asemenea, până marţi seară vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată în zonele montane şi submontane, în Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova şi pe spaţii mai restrânse în rest, potrivit unei informări transmise duminică de ANM.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating
(347 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 2 august 2021
Autentificare
stiriactuale.ro