Joi, 18 august 2022 - 4:27:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Dosar penal după incendiul de la Rafinăria Petromidia


23 august 2016

Procurorii din Constanţa au deschis dosar în cazul incendiului produs luni la Rafinăria Petromidia Năvodari.

Patru persoane au fost rănite în explozia care s-a produs la un rezervor de azot. Una dintre victime, un bărbat de 35 de ani, internat la Bagdasar Arseni, a decedat marţi dimineaţă.

Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Doi procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa au început cercetările încă din seara trecută şi au fost realuate marţi dimineaţă de un procuror de la Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

După primele cercetări s-a stabilit că la data de 22 august 2016, în jurul orelor 18:00, la platforma 1 DAB din cadrul rafinăriei menţionate, o echipă de lucrători efectua o reparaţie a unei conducte de transport a distilatului de vid rezultat prin încălzirea ţiţeiului, moment în care a izbucnit un incendiu.

Rompetrol se apără şi spune că a respectat legislaţia în ceea ce priveşte siguranţa şi protecţia muncii, precum şi reglementările existente în domeniul protecţiei mediului înconjurător.

De asemenea, reprezentanţii rafinăriei au pus la dispoziţia autorităţilor toate documentele necesare pentru efectuarea investigaţiilor.

"Conform măsurătorilor privind emisiile în aer produse în urma evenimentului, nu au fost înregistrate valori care să pună în pericol viaţa angajaţilor şi a comunităţilor din apropierea rafinăriei sau a turiştilor aflaţi pe litoral, fapt certificat de analizele CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic şi Nuclear)", se arată într-un comunicat al rafinăriei Petromidia.

"Compania noastră respectă legislaţia în vigoare privind siguranţa şi protecţia muncii, precum şi reglementările existente în domeniul protecţiei mediului înconjurător", mai spun oficialii Rompetrol.

În acest moment, rafinăria Petromidia funcţionează la capacitate redusă

"Întreaga echipă a companiei noastre îşi exprimă profunda durere pentru pierderea colegului nostru, I.B., ca urmare a evenimentului de luni, 22 august, de pe platforma Petromidia. În aceste momente grele, suntem alături de familiile colegilor noştri. Conducerea companiei a păstrat legătura pe tot parcursul nopţii atât cu familiile acestora, cât şi cu cadrele medicale. Reprezentanţii companiei noastre au transmis medicilor disponibilitatea de a oferi orice este necesar pentru tratamentul celor răniţi, precum şi pentru suportarea oricăror costuri de transfer în străinătate în cazul în care acest lucru se impune", se mai arată în comunicat.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

HidroPrahova


Din aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 august 2022
Autentificare
stiriactuale.ro