Luni, 1 iunie 2020 - 6:05:36
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Doliu în lumea artelor marţiale


28 aprilie 2013

Lumea artelor marţiale din România şi din întreaga lume este în doliu. Sensei Dan Stuparu 7 Dan, preşedintele Federaţiei Române de Karate Tradiţional şi vicepreşedintele Federaţiei Internaţionale de Karate Tradiţional, a murit, duminică dimineaţă, în urma unui infarct.

Născut la 20 octombrie 1951, Dan Stuparu lasă în urmă generaţii întregi de antrenori şi sportivi cărora le-a fost un adevărat mentor şi idol, iar întreaga suflare a artelor marţiale şi în special a karate-ului tradiţional va fi mult mai săracă în urma dispariţiei sale, scrie sport.bzi.ro.

În vârstă de 61 de ani, Dan Stuparu s-a născut la Râmnicu Vâlcea, fiind absolvent al Facultăţii de Mecanică din Braşov. Antrenor emerit, Stuparu era căsătorit, avea un băiat şi fusese decorat cu Ordinul Serviciul Credincios.

Sensei Dan Stuparu este unul din pionerii karate-ului din Romania. Incepe sa studieze artele martiale cu mestrul Dorel Negrea, la Brasov unde un grup restrans de parcticanti increcau sa descopere tainele karate-ului. Este unul dintre fondatorii FRAM imediat dupa revolutia din decembrie 1989, artele martiale fiind interzise in perioada comunista. Impreuna cu Adrian Popescu Sacele si instructorii George Dragomir, Cezar Cotescu, Arustei Sorin, Mircea Bolintineanu, Dan Smalberghen, Roxana Cruher, Nelu Nastase si Nicu Marandici pune bazele miscarii de karate traditional din Romania gasindu-si adepti in special in centrele universitare; Bucuresti, Brasov, Iasi, Timisoara, Galati si nu numai.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(37 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 mai 2020
Autentificare
stiriactuale.ro