Joi, 18 aprilie 2024 - 5:26:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Petiţie pentru retragerea Ordinului Naţional "Steaua României" lui Laszlo Tokes


24 august 2013

Tinerii social-democraţi vor lansa o petiţie online prin care se va solicita preşedintelui Traian Băsescu retragerea Ordinului Naţional 'Steaua României' europarlamentarului Laszlo Tokes, ca urmare a declaraţiilor "antinaţionale" făcute de acesta la lucrările Universităţii de Vară 'Balvanyos' din data de 27 iulie.

"La iniţiativa preşedintelui TSD, Nicolae Bănicioiu, tinerii social-democraţi vor lansa o petiţie online prin care se va solicita preşedintelui Traian Băsescu retragerea Ordinului Naţional 'Steaua României' europarlamentarului Laszlo Tokes, ca urmare a declaraţiilor antinaţionale făcute de acesta la lucrările Universităţii de Vară 'Balvanyos' din data de 27 iulie. TSD consideră că Steaua României este cea mai veche decoraţie naţională şi un simbol al curajului poporului român, iar declaraţiile extremiste ale domnului Tokes arată că nu mai sunt întrunite condiţiile morale şi legale necesare ca acesta să-şi păstreze distincţia", se arată într-un comunicat de presă al TSD remis sâmbătă AGERPRES.

În decembrie 2009, preşedintele Traian Băsescu l-a decorat cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler pe Laszlo Tokes. Potrivit decretului semnat de şeful statului la acea dată, conferirea decoraţiei s-a făcut ''cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la Revoluţia din Decembrie, în semn de înaltă apreciere a curajului şi a demnităţii de care a dat dovadă, declanşând, prin exemplul personal, revolta istorică a poporului român împotriva dictaturii comuniste''.

Sursa: AGERPRES


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro