Vineri, 29 martie 2024 - 7:33:40
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Percheziţii la PNL Botoşani şi la Consiliul Judeţean, într-un dosar de corupţie privind atribuirea de contracte


23 septembrie 2015

Procurorii DNA fac percheziţii, miercuri, la sediile Consiliului Judeţean Botoşani şi PNL Botoşani, într-un dosar privind fapte de corupţie legate de atribuirea preferenţială de contracte unor instituţii şi firme, în perioada în care CJ era condus de Florin Ţurcanu, condamnat anul trecut. Procurorii DNA fac percheziţii, miercuri, la sediile Consiliului Judeţean Botoşani şi PNL Botoşani, într-un dosar privind fapte de corupţie legate de atribuirea preferenţială de contracte unor instituţii şi firme, în perioada în care CJ era condus de Florin Ţurcanu, condamnat anul trecut.

Direcţia Naţională Anticorupţie Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, care ar fi fost comise în perioada 2010-2014, arată DNA, într-un comunicat de presă.

"În cursul zilei de 23.09.2015, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în două locaţii situate pe raza judeţului Botoşani, reprezentând sediul unei instituţii publice şi sediul filialei teritoriale a unui partid politic", a precizat sursa citată.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că anchetatorii fac percheziţii la sediile Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani şi Partidului Naţional Liberal Botoşani.

Ancheta vizează fapte de corupţie care ar fi fost comise în perioada în care CJ Botoşani era condus de Florin Ţurcanu, acesta fiind revocat din funcţie după ce a fost condamnat la închisoare cu suspendare, în decembrie 2014, au precizat sursele citate.

Faptele de corupţie vizate sunt legate de modul în care Consiliul Judeţean Botoşani ar fi atribuit contracte unor instituţii şi firme.

Procurorii sunt sprijiniţi în această cauză de Serviciul Român de Informaţii şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Botoşani.

Florin Ţurcanu a fost revocat din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani în 17 februarie, după ce în decembrie 2014 a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Suceava la şase luni de închisoare cu suspendare, pentru fals intelectual.

Florin Ţurcanu, fost preşedinte al PNL Botoşani, a fost trimis în judecată în anul 2011, pentru că a consemnat nereal faptul că mai mulţi membri ai filialei au fost excluşi din partid, deşi în Delegaţia Permanentă acestora li se ridicase doar sprijinul politic. În urma acestor hotărâri, acele persoane şi-au pierdut calitatea de consilier local sau judeţean.

După ce a fost revocat din funcţie, Florin Ţurcanu, care era şi copreşedinte al noului PNL, a anunţat că se retrage din politică şi din viaţa publică.

Ţurcanu a fost preşedintele CJ Botoşani din 2012 până în februarie 2015, iar în legislatura 2008-2012 a fost deputat.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro