Vineri, 19 aprilie 2024 - 10:39:09
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Grevă în transportul feroviar din Germania


5 mai 2015

Aproximativ două treimi din cursele pe rutele principale şi o treime din cele pe rutele regionale au fost anulate marţi, în Germania, din cauza unei noi greve a conductorilor de tren, a anunţat compania germană de transport feroviar Deutsche Bahn, informează AFP, potrivit Agerpres.

Această a opta grevă din ultimele zece luni, organizată la îndemnul sindicatului conductorilor GDL, care se opune conducerii Deutsche Bahn din cauza unor raţiuni de reprezentativitate, a început luni după-amiaza pentru transportul feroviar de marfă, unde circa jumătate din curse au fost anulate, şi marţi, la 02.00 (00.00 GMT), pentru trenurile de călători.

Greva ar urma să se încheie duminică, la orele 09.00 (07.00 GMT), atât pentru transportul feroviar de pasageri, cât şi pentru cel de mărfuri. Aceasta va fi cea mai lungă grevă din transportul feroviar pe care a cunoscut-o vreodată Germania.

Deutsche Bahn şi-a reînnoit luni propunerea către sindicat, de a recurge la un mediator extern pentru a scoate negocierile din impas, însă, deocamdată, GDL se opune acestei propuneri în mod categoric.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro