Vineri, 19 aprilie 2024 - 1:07:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Scandalul ouălor contaminate cu insecticid a ajuns în Spania


14 august 2017

Gălbenuş de ou lichid contaminat cu fipronil a fost descoperit la o companie alimentară din Ţara Bacilor, în nordul Spaniei, transmite AFP.

Potrivit Agerpres, 20.000 de unităţi de gălbenuş lichid pasteurizat, contaminat cu Fipronil, au fost găsite la o companie alimentară, care nu le-a folosit încă. Prin urmare, produsul nu a intrat în lanţul alimentar din Spania şi va fi distrus în următoarele zile, a afirmat un purtător de cuvânt al Departamentului regional de sănătate.

Oficialul nu a putut preciza de unde provine gălbenuşul lichid dar presa spaniolă sugerează că a fost importat din Franţa.

Ouăle contaminate au fost distribuite în Belgia, Olanda, Germania, Suedia, Franţa, Marea Britanie, Austria, Irlanda, Italia, Luxemburg, România, Polonia, Slovacia, Slovenia şi Danemarca, precum şi în două state din afara UE, respectiv Elveţia şi Hong Kong, a afirmat Daniel Rosario, purtător de cuvânt al CE.

De asemenea, Comisia Europeană a informat că intenţionează să convoace în 26 septembrie o reuniune ministerială „pentru a trage învăţăminte relevante” din scandal.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro