Vineri, 19 aprilie 2024 - 4:50:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Circulaţie restricţionată şi dificilă din cauza viscolului


7 decembrie 2013

Începând cu ora 6:50, în judeţul Harghita, din cauza viscolului şi a zăpezii care s-a depus pe partea carosabilă a fost restricţionată temporar circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN13A Miercurea Ciuc - Odorheiu Secuiesc. Şi pe celelalte drumuri din judeţul Harghita se circulă în condiţii de iarnă, dar nu sunt impuse restricţii, informează centrul Infotrafic.

În judeţul Gorj, pe DN67C Novaci - Rânca ninge viscolit pe tronsonul cuprins între kilometrii 27 şi 34+800, zăpada măsurând pe carosabil între unu şi trei centimetri. Se acţionează cu utilaje de deszăpezire. Poliţia a organizat un filtru în oraşul Novaci şi nu permite accesul autovehiculelor neechipate de iarnă către Rânca.

INFOTRAFIC precizează că pe DN67C - Transalpina nu au fost finalizate lucrările de modernizare, iar pe porţiunea kilometrică 34+800 - 59+800 (tronsonul Rânca - Obârşia Lotrului) drumul nu a fost deschis circulaţiei publice. În consecinţă, pe acest tronson nu se acţionează cu utilaje de deszăpezire. Conducătorii auto că au obligaţia să respecte semnificaţia indicatoarelor care interzic accesul pe această porţiune de drum.

În judeţul Bistriţa-Năsăud a nins în cursul nopţii pe DN17, în Pasul Tihuţa. Cu toate că drumul a fost curăţat, le recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, pentru că pe unele porţiuni vântul aduce zăpada de pe marginea drumului pe partea carosabilă.

În judeţul Prahova a nins uşor în zona montană, iar pe DN1 şi DN1A sunt porţiuni de carosabil umed.

Pe toate drumurile pe care a nins se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.

DN1 Bucureşti - Braşov, în zilele de sâmbătă şi duminică, între orele 6:00 şi 22:00, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, cu menţiunea că pe tronsonul Centura Bucureşti - Otopeni - Ploieşti aceasta se aplică şi autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Având în vedere că până la ora 14:00 este în vigoare o atenţionare cu cod galben referitoare la ninsoare şi vânt puternic în zona montană, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, le reamintim conducătorilor auto că au obligaţia ca pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei să echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă. În cazul autovehiculelor de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al autovehicululelor de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, acestea trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune sau să aibă montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante certificate.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro