Vineri, 29 martie 2024 - 3:54:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cod galben de furtuni pentru 13 judeţe


21 mai 2012

cod-galbenAdministraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod galben de furtuni pentru 13 judeţe în perioada 22 mai, ora 15.00 - 23 mai, ora 03.00

În intervalul mentionat, in Banat, Oltenia, vestul Munteniei si Carpatii Meridionali vor fi averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor lua si aspectul de vijelie si izolat caderi de grindina.

Judetele pentru care se aplica aceasta atentionare sunt urmatoarele: Arad, Timis, Hunedoara, Covasna, Gorj, Mehedinti, Valcea, Arges, Dolj, Olt, Dambovita, Prahova, Teleorman.

Cantitatile de apa vor depasi local 20-25 litri pe metru patrat si izolat 40-50 litri pe metru patrat.

De asemenea, ANM atentioneaza ca in cursul acestei saptamani instabilitatea atmosferica se va accentua in toate regiunile, incepand cu sud-vestul tarii.

Institutul de Hidrologie a emis o atentionare de cod galben de viituri in perioada 22 mai, ora 14.00 - 23 mai, ora 16.00.

Raurile vizate de depasirea cotelor de atentie sunt Bega Veche, Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna, afluentii Muresului inferior, Jiu si afluentii din sectorul Iscroni-amonte Podari, afluentii Oltului inferior, afluentii din zona de munte ai Argesului, cursul superior al Ialomitei.

Fenomenele vizate de aceasta atentionare sunt scurgeri importante de versanti, torenti, paraie, rauri necadastrate si cresteri de debite si niveluri pe rauri cu depasiri ale cotelor de atentie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro