Marţi, 19 martie 2024 - 12:11:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


COD ROŞU de inundaţii pe râuri din Caraş-Severin,Timiş, Argeş, Vâlcea, Olt şi Teleorman


1 august 2014

Mai multe râuri din judeţele Caraş-Severin şi Timiş se află, joi, sub cod ROŞU de inundaţii, conform unor avertizări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA). Hidrologii au emis, miercuri, o avertizare cod roşu de inundaţii în judeţele Argeş, Vâlcea, Olt şi Teleorman, valabilă până vineri după-amiază.

Apele Române avertizează că în intervalul joi, ora 15.00 - vineri, ora 6.00, pe râul Ciornovăţ din Caraş-Severin, cota de pericol va fi depăşită cu 1,5 metri, urmând să se atingă un debit maxim de 70 de metri cubi pe secundă, potrivit prognozei hidrologilor.

"Ca urmare a precipitaţiilor cu caracter torenţial înregistrate în ultimele ore, estimate pe baza informaţiilor radar şi a precipitaţiilor prognozate pentru următoarele, INHGA prognozează că pe râul Ciornovăţ la s.h. Comorişte în judeţul Caraş-Severin, peste o oră (ora 13.00) cota de pericol va fi depăşită cu 1 m, cu un debit maxim de 50 mc/s. În intervalul 31.07.2014, ora 15.00 - 1.08.2014, ora 6.00, va fi atins un debit maxim de 70 mc/s şi va creşte la 1,5 m peste cota de pericol", se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX.

De asemenea, hidrologii avertizează că în bazinele hidrografice Moraviţa şi Bârzava, din judeţul Timiş, tendinţa râurilor este în creştere până joi la ora 21.00.

Râul Ciornovăţ şi cele din bazinele hidrografice Moraviţa şi Bârzava se află joi, până la 21.00, sub cod roşu de inundaţii, potrivit unor avertizări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Codul roşu înseamnă risc de viituri majore care necesită măsuri deosebite de protecţie a oamenilor şi bunurilor, impune restricţii la folosirea podurilor şi căilor rutiere, precum şi luarea unor măsuri deosebite in exploatarea construcţiilor hidrotehnice.

"Populaţia trebuie să ştie că instituirea unui astfel de cod înseamnă risc iminent de inundaţii, cu producere de inundaţii cu efecte locale", mai precizează Apele Române.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro