Vineri, 29 martie 2024 - 7:31:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Directori de bănci ridicaţi de mascaţi


1 noiembrie 2012

O acţiune de amploare organizată de DIICOT are loc joi dimineaţa şi îi priveşte pe aproximativ 50 de angajaţi a trei bănci. Prejudiciul este de peste 100 de milioane de euro.

15 percheziţii în Călăraşi şi 35 în Capitală au loc joi dimineaţă, informează RomâniaTV. 50 de angajaţi de la trei bănci au fost ridicaţi şi duşi la sediul DIICOT, unde procurorii vor decide dacă emit ordonanţă de reţinere. Una dintre aceste bănci este Banca Română de Dezvoltare, acolo de unde procurorii DIICOT ridică documente importante pentru această anchetă.

"Este aproape de necrezut. Trăim un episod pe care l-au trăit alte bănci din Uniunea Europeană anii trecuţi, odată cu criza. Am auzit de fel de fel de fraude masive. Niciun sistem nu este perfect şi de data acesta observăm căşi sitemul bancar din România este pătruns de acest microb, care iată îl regăsim la companiile de stat sub formă de corupţie, îl găsim şi în zona bancară. Nu cred că se pune problema de pe securitate bancară, se pune problema de deontologie morală", a declarat Ionel Blănculescu, analist economic.

Directori de bănci, dar şi alţi angajaţi, erau implicaţi într-o reţea de credite false. Cu ajutorul directorilor se obţineau credite, banii se împărţeau între cei implicaţi, iar banii nu mai ajungeau niciodată la bancă.

De altfel, sesizările au pornit de la reprezentanţii instituţiilor bancare, care au observat că există prea multe credite neperformante. Prejudiciul se ridică la peste 100 de milioane de euro.

Angajaţii şi persoanele care au luat credite au fost monitorizaţi timp de 7 luni


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro