Vineri, 26 aprilie 2024 - 2:13:51
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Explozie într-un poligon din Braşov


5 noiembrie 2012

O singură persoană a fost rănită în urma exploziei produse în poligonul militar din Hărman, judeţul Braşov, fiind vorba despre un bărbat de 51 de ani, angajat al unei societăţi care produce muniţie militară, care a făcut o manevră greşită în timp ce proba un aruncător de bombe.

Primele informaţii furnizate de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov arătau că două persoane au fost rănite în urma incidentului din poligonul de la Hărman. Însă purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov, comisar-şef Liviu Naghi, a declarat că în urma deflagraţiei a fost rănit un bărbat angajat al societăţii Carfil SA, care produce, printre altele, produse militare (armament). Bărbatul a încercat să probeze un aruncător de bombe de calibrul 120 milimetri în poligonul de încercare care aparţine societăţii, amplasat în localitatea Hărman.

"Am fost sesizaţi astăzi (luni - n.r.) la ora 13.20 că un bărbat a fost rănit în poligonul unde se face testarea muniţiei produse de o societate braşoveană. Din primele verificări se pare că bărbatul, în vârstă de 51 de ani, a manevrat greşit un aruncător de 120 mimiletri şi a fost rănit grav", a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov, citat de Mediafax.

Bărbatul a suferit un traumatism toracic şi hemoragii interne, fiind transportat de o ambulanţă SMURD la Spitalul Judeţean Braşov.

Societatea Carfil SA Braşov este producător de tehnică militară pentru Armata Română şi pentru diverşi parteneri externi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro