Vineri, 26 aprilie 2024 - 12:51:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


CâmpinArtelor aduce muzica de calitate în şcolile câmpinene


9 martie 2022

Într-o lume agitată, plină de probleme, într-o lume speriată de război, abia ieşită dintr-o pandemie care ne-a lăsat secătuit de tot, Câmpina demonstrează că există...normalitate.

Anul trecut, primarul Alin Moldoveanu lansa proiectul CâmpinArtelor, un proiect care demonstrează că şi în oraşele mici există sete de cultură şi se pot întâmpla lucruri minunate. Iar în oraşul de care s-a îndrăgostit Nicolae Grigorescu, chiar se întâmplă.

Astfel, Şcoala Centrală şi Şcoala Câmpineanu au găzduit atelierele de lucru Muzica+, ateliere care au adus în faţa copiilor câmpineni instrumentele muzicale reale, stârnindu-le curiozitate.

Ce momente frumoase am trăit astăzi în mijlocul copiilor de la Şcoala Centrală şi Şcoala Câmpineanu!

La cele două şcoli s-au desfăşurat atelierele de lucru Muzica+ din cadrul proiectului nostru CâmpinArtelor. Sunt ateliere conduse de pianista Diana Ionescu, iar alături de noi s-au aflat astăzi doi tineri  minunaţi, Alexandra Barbosa de la Colegiul de Muzică “George Enescu” din Bucureşti şi Roland Molnar de la Universitatea Naţională de Muzică. Aceşti copii extraordinari au cântat la oboi şi fagot

Atelierele de lucru Muzica+ nu sunt nişte simple audiţii. Vrem ca prin aceste ateliere să aducem muzica de calitate în şcoli, să aducem instrumentele muzicale în faţa copiilor, să le stârnim curiozitatea, să-i provocăm, să le arătăm ce înseamnă un instrument şi ce poţi face cu el, să le vorbim despre muzică pe înţelesul lor.

Diana Ionescu are aici un rol important şi îi mulţumesc pentru că este parte a proiectului nostru CâmpinArtelor!  Aşa cum le mulţumesc şi celor doi copii de la Bucureşti care ne-au încântat astăzi! Ducem muzica în toate şcolile din Câmpina,
a scris primarul Alin Moldoveanu pe pagina sa de Facebook.  

Asemenea momente fac parte dintr-o normalitate frumoasă, o normalitate care ne face să uităm de necazuri, de probleme şi ne bucură sufletele. 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro