Vineri, 19 aprilie 2024 - 5:36:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Holocaustul comemorat la Ploieşti


9 octombrie 2013

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova alături de cei ai altor instituţii  ale administraţiei publice locale şi ai comunităţii evreiesti a participat la Ziua Naţională de Comemorare a Holocaustului. Aceasta este comemorată în fiecare an la 9 octombrie, dată la care, în 1941, a început deportarea evreilor din Basarabia şi Bucovina în Transnistria.

Ziua Holocaustului a fost marcată pentru prima dată oficial în România în  anul 2004, fiind instituită printr-o hotărâre de guvern, la propunerea Comisiei Internaţionale pentru Studierea Holocaustului în România, condusă de laureatul Premiului Nobel pentru Pace, Elie Wiesel.

La 8 octombrie 2010, cu ocazia comemorării Zilei Holocaustului a fost deschis Memorialul Victimelor Holocaustului din România . Realizarea Memorialului a fost iniţiată in anul 2005, ca urmare a recomandărilor Comisiei Internaţionale pentru Studierea Holocaustului din România, ca expresie a datoriei de a recunoaşte şi de a asuma crimele comise în timpul celui de-al doilea război mondial împotriva comunităţii evreieşti.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro