Marţi, 19 martie 2024 - 4:08:40
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Prahova sub cod portocaliu de ger şi ninsori viscolite


27 februarie 2018

În urma manifestării fenomenelor meteorologice caracterizate prin viscol, ninsoare abundentă şi vânt puternic, în cursul nopţii nu au fost înregistrate victime sau alte situaţii care să pună în pericol comunităţile.

În ultimele 24 de ore, s-au semnalat efecte ale fenomenelor, constând în derapaje uşoare ale autoturismelor în afara carosabilului şi blocaje pentru perioade scurte de timp.

Patru autoturisme, un autocamion şi un microbuz au fost blocate azi noapte pe DJ 144, între Floreşti şi Nedelea, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Pompierii militari au fost solicitaţi să intervină, alături de drumari.

În microbuz se aflau şase persoane,  iar în cele patru autoturisme şi un autocamion au fost alte zece persoane.

În această zonă a nins abundent, iar zăpada a fost viscolită.

Pentru scoaterea maşinilor blocate şi salvarea persoanelor s-a  intervint cu două utilaje de la deszăpezire, un utilaj al Primăriei Floreşti şi un echipaj de pompieri.

Pe teritoriul judeţului Prahova, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Comandamentul  Operaţional de iarnă, monitorizează evoluţia situaţiei operative precum şi  verificarea şi cunoaşterea situaţiei cu femeile gravide cu sarcina în 7-9 luni, a persoanelor are urmează tratamente de dializă sau alte afecţiuni, dar şi situaţia cu spaţiile destinate cazării temporare a persoanelor.

Ca urmare a fenomenelor meteorologice au fost înregistrate deranjamente colective si individuale în alimentarea cu energie electrică, respectiv 56 de consumatori din localităţile Câmpina şi Sângeru. 12 echipe de la Electrica se află în teren pentru remedierea situaţiei.

Recomandări:

Pentru evitarea situaţiilor extreme ce pot pune în pericol viaţa şi sănătatea populaţiei, le reamintim celor care pornesc la drum în această perioadă să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs şi să evite drumurile greu accesibile.

De asemenea, înainte de a începe deplasarea să se asigure că sistemul de încălzire al autoturismului funcţionează, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro