Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 1:56:49
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


300 de oameni locuiesc în aceeaşi casă, într-o comună din România


15 aprilie 2014

În mai puţin de un an şi jumătate, numărul locuitorilor din comuna ieşeană Grajduri s-a dublat. Într-una dintre casele din localitate au domiciliul nu mai puţin de 300 de persoane.

În decembrie 2012, la ultimele alegeri parlamentare, în comuna Grajduri erau aproape 2.500 de cetăţeni cu vârste de peste 18 ani. În doar 16 luni, numărul celor cu drept de vot a trecut de 4.100, arată un articol publicat de stiri.tvr.ro.

"Saltul" demografic s-a produs în octombrie 2013, când mai mulţi cetăţeni din Republica Moldova au cumpărat locuinţe în zonă. În lunile care au trecut de atunci până acum, 1.600 de cetăţeni din Republică şi-au stabilit domiciliul în comuna Grajduri. Ei vin în ţara noastră pentru a obţine acte româneşti şi, astfel, au dreptul de a lucra în Uniunea Europeană.

"Mulţi au aplicat şi o altă strategemă. Au găsit diferite locaţii, i-au luat în comodat sau chirie, s-au dus la Evidenţa Populaţiei şi şi-au stabilit domiciliul în localitate", a declarat Constantin Zamfirache, primarul comunei Grajduri.

Comuna va avea o mare problemă la următoarele alegeri locale, deoarece noii cetăţeni cu drept de vot, aflaţi la muncă în străinătate, nu se vor prezenta şi nu se va putea atinge majoritatea.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro