Miercuri, 24 aprilie 2024 - 2:13:53
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Primăria Sinaia amenajează un centru social de peste 5 milioane de lei, bani europeni


20 noiembrie 2019

Reprezentanţii ADR Sud Muntenia şi cei ai Primăriei Sinaia au semnat, la Călăraşi, contractul de finanţare pentru un nou proiect din fonduri europene care va fi derulat în staţiunea prahoveană.

Contractul de finanţare semnat  de Mariana Vişan, director adjunct Organism Intermediar POR, şi Gheorghe Bădăran, viceprimarul oraşului Sinaia, vizează proiectul „Centru S – loc de bine”. Primăria Sinaia încearcă, astfel, creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale, accesând finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (Regio), în cadrul Axei prioritare 8 – „Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale”, Prioritatea de investiţii 8.1 „Investiţiile în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale şi de recreere, precum şi trecerea de la serviciile instituţionale la serviciile prestate de colectivităţile locale”, Obiectivul specific 8.3 – „Creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale”. Grupul ţintă este reprezentat de persoanele vârstnice.

“Prin înfiinţarea centrului social «Centru S – loc de bine», administraţia locală îşi propune o îmbunătăţire a calităţii vieţii celor 75 de beneficiari din categoria persoanelor vârstnice şi stimularea activităţilor de socializare destinate acestora. De asemenea, extinderea, modernizarea şi dotarea centrului social fără componenţă rezidenţială creează condiţii optime de lucru pentru angajaţii centrului social. Implementarea proiectului necesită investiţii în valoare totală de 5.163.477, 70 lei, din care peste trei milioane de lei reprezintă alocarea din Fondul European de Dezvoltare Regională, contribuţia din bugetul de stat depăşeşte 1,2 milioane de lei, cofinanţarea eligibilă a beneficiarului fiind mai mare de 88 de mii de lei”, au anunţat reprezentanţii ADR Sud Muntenia.

”Prima casă monument pentru care ne-am exercitat dreptul de preemţiune a primit finanţarea prin care devine un nou reper cultural. Sinăienii îşi amintesc acest spaţiu drept fosta Casa de Cultură, acum aflată într-o stare vizibila de degradare. Peste un milion de euro vor transforma spaţiul în Centru S- loc de bine”, a declarat Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro