Vineri, 29 martie 2024 - 9:18:36
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Vizele de SUA şi Canada mai aşteaptă


14 iulie 2016

Disputa dintre UE şi SUA privind vizele care încă sunt cerute românilor şi bulgarilor nu va putea fi soluţionată înaintea alegerilor prezidenţiale din SUA, a declarat miercuri Dimitris Avramopoulos, comisarul european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie, după ce executivul comunitar a amânat decizia privind o reintroducere a vizelor pentru cetăţenii americani ce călătoresc în UE ca măsură de reciprocitate pentru tratamentul diferenţiat practicat la acest capitol de autorităţile americane în cazul românilor şi bulgarilor.

"Obţinerea reciprocă a scutirii complete de vize pentru cetăţenii tuturor statelor membre este un principiu fundamental al politicii noastre comune privind vizele", a indicat Avramopoulos, citat de agenţia DPA. Dar el a subliniat că, în cazul SUA, chestiunea nu poate fi rezolvată înaintea alegerilor din noiembrie, când va fi cunoscut succesorul lui Barack Obama la Casa Albă. "Ţinem cont de calendarul electoral şi trebuie să avem în vedere acest lucru când examinăm modalitatea cea mai potrivită de a continua dialogul", a argumentat comisarul european.

Comisia Europeană a decis ca, cel puţin deocamdată, să nu recomande suspendarea scutirii de vize pentru cetăţenii americani, invocând de asemenea efectele nedorite ale unei asemenea decizii. Astfel, dacă Washingtonul ar riposta la rândul său prin instituirea vizelor pentru toate statele UE, măsura ar antrena costuri suplimentare de circa 2,5 miliarde de euro pentru cetăţenii comunitari şi companiile din UE, explică executivul comunitar.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro