Duminică, 28 aprilie 2024 - 6:45:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Iulian Dumitrescu, presedintele CJ Prahova, se implică în rezolvarea problemei gazelor de la Ciorani şi Tomşani


11 ianuarie 2024

Iulian Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, a avut o primă reacţie la problema furnizării gazelor naturale în comunele Ciorani si Tomsani, acolo unde elevii invată în sistem online.

Seful CJ Prahova a făcut pe pagina sa de Facebook un anunţ referitor la acest subiect:

”Deşi Consiliul Judeţean Prahova nu are atribuţii directe, pe parcursul ultimelor două zile am încercat să descâlcesc iţele unei situaţii extrem de complicate pentru reluarea alimentării cu gaze a comunelor Ciorani şi Tomşani.

În rezolvarea situaţiei sunt implicaţi mai mulţi operatori economici şi există probleme tehnice de fond (anume că zăcământul din care se extrăgea gaz este aproape de epuizare şi nu mai asigură cantitatea necesară în această perioadă).

Am făcut această mediere deoarece mi se pare inuman ca localităţile Ciorani şi Tomşani din judeţul Prahova să fie lăsate fără gaze în cele mai friguroase zile ale acestui an.

Marţi, la sediul Consiliului Judeţean Prahova, i-am pus la aceeaşi masă a discuţiilor pe Dacian Petroleum, OMV Petrom, Transgaz, Distrigaz, Premier Energy şi Primăria Ciorani.
Miercuri, am discutat cu fiecare în parte, până ce au venit cu o soluţie.

Locuitorii din Ciorani şi Tomşani trebuie să ştie că, în cel mai scurt timp, vor avea din nou gaze. Responsabilii companiilor de gaze m-au asigurat că soluţia tehnică pe care au găsit-o va fi pusă în aplicare în regim de urgenţă. Pe termen lung, epuizarea zăcământului va trebui să genereze noi lucrări de infrastructură.

Îmi pare nespus de rău pentru această situaţie în care au fost puşi oamenii şi le înţeleg pe deplin supărarea.

Voi cere Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie să găsească vinovaţii pentru situaţia creată şi să îi sancţioneze conform legii.

Dar preocuparea mea principală este să rezolvăm situaţia de acum, cu atât mai mult cu cât impactul social al întreruperii gazelor în plină iarnă este mare, mai ales că vorbim de copii, femei, bătrâni afectaţi”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro