Sâmbătă, 23 septembrie 2023 - 7:38:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tribunalul Prahova respinge propunerea de arestare în lipsă a lui Sebastian Ghiţă


26 septembrie 2017

Tribunalul Prahova a respins marţi propunerea DNA de arestare în lipsă a lui Sebastian Ghiţă în dosarul Hidro Prahova şi a decis instituirea controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile de la aducerea în ţară a fostului deputat, care a şi fost audiat prin sistemul de videoconferinţă în acest caz.

"În baza art. 227 alin.1 Cod proc. penală, respinge propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti privind luarea măsurii arestării preventive în lipsă a inculpatului Ghiţă Sebastian Aurelian. În baza art. 227 alin.2 Cod proc. penală rap. la art. 202 alin.4 lit. b) Cod proc. penală dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian pe o perioadă de 60 de zile, începând cu momentul transferului în ţară al inculpatului", se arată în decizia instanţei.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Ghiţă va trebui să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la Biroul Supravegheri Judiciare din cadrul I.J.P. Prahova, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

El nu are voie să ia legătura cu persoane din dosar şi să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar. Dacă va încălca aceste obligaţii, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive. Decizia instanţei poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 septembrie 2023
Autentificare
stiriactuale.ro